Argentina şi Uruguay vor să introducă tangoul în patrimoniul UNESCO

Oficialii oraşelor Buenos Aires (Argentina) şi Montevideo (Uruguay) vor susţine cauza tangoului, dans născut pe malurile fluviului Rio de La Plata, pentru introducerea lui în registrul patrimoniului cultural imaterial al umanităţii al UNESCO.

117 afișări
Imaginea articolului Argentina şi Uruguay vor să introducă tangoul în patrimoniul UNESCO

Argentina şi Uruguay vor să introducă tangoul în patrimoniul UNESCO (Imagine: Mediafax Foto)

Informaţia a fost făcută publică de către purtătorul de cuvânt al responsabilului departamentului de Cultură al oraşului Buenos Aires, Hernan Lombardi.

Oficialii Buenos Aires şi Montevideo, oraşe situate de fiecare parte a marelui fluviu de frontieră dintre Argentina şi Uruguay, au ales să prezinte împreună această candidatură în faţa Organizaţiei Naţiunilor Unite pentru Ştiinţă, Cultură şi Educaţie (UNESCO), "pentru că tangoul este un stindard sub care se reunesc cele două oraşe", a spus Lombardi, citat de presa argentiniană.

Tangoul datează de la începutul secolului al XX-lea, odată cu sosirea pe malurile fluviului Rio de La Plata a imigranţilor europeni, uniţi de nostalgia provocată de sunetul bandoneonului, instrument emblematic al acestui dans, care la origine era practicat doar de bărbaţi.

UNESCO a introdus deja în registrul patrimoniului cultural imaterial al umanităţii Baletul Regal din Cambodgia şi samba din Roda de Recôncavo de Bahia, din Brazilia.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici