Armani îi acuză pe Dolce şi Gabbana că i-au copiat un model de pantaloni

Celebrul designer italian Giorgio Armani i-a acuzat pe nu mai puţin iluştrii săi rivali de la casa Dolce&Gabbana, Stefano Gabbana şi Domenico Dolce, că îi copiază creaţiile, informează guardian.co.uk.

194 afișări
Imaginea articolului Armani îi acuză pe Dolce şi Gabbana că i-au copiat un model de pantaloni

Armani îi acuză pe Dolce şi Gabbana că i-au copiat un model de pantaloni (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Într-o conferinţă de presă organizată cu ocazia lansării colecţiei Emporio Armani, veteranul designer italian a declarat că Stefano Gabbana şi partenerul lui, Domenico Dolce, au copiat unul dintre modelele sale de pantaloni.

Cotidianul italian Corriere della Sera a publicat o informaţie conform căreia Armani a spus: "Ei (Dolce&Gabbana, n.r.) au copiat câţiva pantaloni din ultima colecţie Armani".

Designerul a declarat că Dolce şi Gabbana au folosit modelul în cauză de 16 ori în timpul lansării propriei lor colecţii, care a avut loc vineri, 16 ianuarie.

"Aş fi înţeles dacă ei ar fi fost nişte necunoscuţi. Nu se poate aşa ceva!", a declarat Armani.

Remarca lui a fost rapid contracarată de declaraţia venită din partea casei Dolce&Gabbana: "Cu siguranţă că mai avem multe de învăţat, dar în niciun caz de la el".

Designerii de modă se plâng de multe ori că îşi văd modelele copiate de magazinele de haine şi reproduse apoi în ţările în curs de dezvoltare. Însă, este un fapt ieşit din comun ca un designer cu o reputaţie mondială să acuze alţi creatori de modă de aceeaşi talie.

Leo Dell'Orco, omul de încredere al designerului Giorgio Armani, a arătat reporterilor italieni câteva fotografii cu pantalonii prezentaţi în timpul lansării recentei colecţii Dolce&Gabbana şi imagini cu propriile creaţii, prezentate în cadrul galei Armani de anul trecut.

Dolce, născut în Sicilia, şi partenerul său au declarat că regretă această controversă: "Din punct de vedere stilistic, stilul Armani nu este şi nu a fost niciodată o sursă de inspiraţie pentru noi şi am încetat să mai mergem la prezentările lui cu mulţi ani în urmă".

Dolce şi Gabbana au declarat că au făcut avere prin inventarea unui stil propriu, "puternic inspirat de Sicilia şi de tradiţiile ei", care a devenit ulterior "recunoscut pe plan mondial".

Declaraţia lor se încheie printr-o frază considerată "criptică" de jurnaliştii britanici: "Aşa cum Picasso obişnuia să spună, să copiezi de la alţii este inevitabil. Dar să te copiezi pe tine însuţi duce la sterilitate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici