Artmania Festival: 11 trupe, 3.000 de spectatori pe seară şi 17 ore de muzică (Galerie Video)

Cea de-a treia ediţie a Artmania Festival, care s-a încheiat sâmbătă, la Sibiu, a adunat peste 3.000 de spectatori în fiecare seară a evenimentului, însumând circa 17 ore de muzică, informează organizatorii.

32 afișări
Imaginea articolului Artmania Festival: 11 trupe, 3.000 de spectatori pe seară şi 17 ore de muzică (Galerie Video)

Tilo Wolff, vocalistul formatiei Lacrimosa, sustine un concert pe scena Festivalului Artmania 2008 (Imagine: Mediafax Foto)

În cele două zile de festival (18 şi 19 iulie), pe scena din Pavilionul 2007 au evoluat 11 trupe, şase din străinătate şi cinci autohtone.

Artmania Festival 2008 a însemnat peste 3.000 de participanţi pe seară, aproximativ 17 ore de muzică, sunet cu o putere de aproape 70.000 watti, peste 80 de proiectoare convenţionale de lumină şi 16 proiectoare inteligente cu cap mobil (moving heads) şi o scenă de aproximativ 15 metri lăţime şi 12 metri adâncime.

"Doresc să cred că Artmania Festival a fost un succes şi la cea de-a treia ediţie. Publicul a fost extraordinar, foarte civilizat şi entuziast. Toate trupele străine s-au declarat încântate de reacţia spectatorilor, în special Gamma Ray", a spus Codruţa Vulcu, director executiv Artmania.

Tiamat, Lacrimosa şi Gamma Ray au cântat câte o oră şi jumătate fiecare, iar Agua de Annique, Leaves' Eyes şi Atrocity au concertat câte o oră.

Acestora li s-au alăturat trupele româneşti Frozen Dusk, Sincarnate, Bucium, Avatar, Negura Bunget.

Concertul Nexus, programat pentru a doua zi a festivalului, a fost anulat, deoarece solistul trupei nu a ajuns la timp la Sibiu, din cauza problemelor din trafic.

Artmania 2008 s-a desfăşurat în Pavilionul multifuncţional din centrul oraşului, instalat în anul 2007 special pentru evenimentele culturale din cadrul programului "Sibiu Capitală Culturală Europeană".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici