ASCULTĂ SMART RADIO | Freddie Mercury a cumpărat cadouri pe care cei dragi să le primească şi după moartea sa

Freddie Mercury a cumpărat cadouri pe care prietenii la care ţinea să le primească şi după moartea sa, arată Smart Radio, care păstrează un loc special în playlistul zilei pentru muzica formaţiei britanice.

214 afișări
Imaginea articolului ASCULTĂ SMART RADIO | Freddie Mercury a cumpărat cadouri pe care cei dragi să le primească şi după moartea sa

ASCULTĂ SMART RADIO | Freddie Mercury a cumpărat cadouri pe care cei dragi să le primească şi după moartea sa

Cântăreţul şi-a petrecut ultimele zile din viaţă cumpărând cadouri pentru prieteni şi aranjând ca aceştia să primească diferite atenţii de sărbători şi după moartea sa, care a avut loc pe 24 noiembrie, 1991.

Mercury este cunoscut şi pentru că a afirmat că ”Banii poate că nu îţi pot cumăra fericirea, dar te cam ajută să ajungi la ea!”. Muzicianul a explicat de multe ori că ”un cadou, un gest, o nuanţă... înseamnă mai mult decât dacă ţi-ar cumpăra cineva Big Ben-ul”.

Peter Freestone, prietenul cântăreţului, a dezvăluit faptul că Mercury ”se gândea mai mult la celilalţi decât la propria persoană. Ştia că oameni ca mine sau Joe o să avem grijă de el. Aşa că putea să se gândească liniştit la prietenii săi. Îi făcea atâta plăcere să facă asta”.

”Avea o agendă cu datele de naştere a tuturor prietenilor. Încerca să se asigure că nu uită pe cineva. Imediat ce întâlnea o persoană care îi plăcea, o adăuga în agendă. Obişnuia şi să trimită bilete de mulţumire după fiecare întâlnire la masă. Era un adevărat domn”, spune prietenul artistului.

Elton John a povestit că l-a vizitat pe Mercury în ultimele sale zile de viaţă şi l-a găsit în vârful patului, făcând cumpărături. Elton John nu şi-a dat seama că prietenul său cumpăra lucrurile pe care îşi dorea să le primească toţi cei la care ţinea, după moartea sa, arată publicaţia britanică Express. Elton John a povestit că într-un an, de Crăciun, un prieten a lăsat un pachet la reşedinţa sa, cadoul fiind un tablou al unui pictor impresionist pe care îi place să îl colecţioneze însoţit de un bilet care spunea ”Dragă Sharon, m-am gândit că ţi-ar plăcea. Cu drag, Melina”. Sharon şi Melina erau numele cu care se alintau cei doi atunci când se îmbrăcau în haine feminine şi ieşeau în cluburi.

Trupa Queen a lansat 15 albume până la destrămarea ei, în 1991, după decesul lui Freddie Mercury, din cauza maladiei SIDA.

Piese ca "Bohemian Rhapsody" şi "Don't Stop Me Now", compuse de Mercury, au intrat în panteonul rockului şi o nouă generaţie de artişti, printre care Lady Gaga, Robbie Williams, Foo Fighters şi Muse, revendică influenţa trupei Queen.

Concertele în care Mercury cânta "We Are The Champions", "Killer Queen", "Crazy Little Thing Called Love" sunt considerate momente antologice, iar "We Will Rock You", comedia muzicală lansată în 2002 pe baza hiturilor trupei, a fost pusă în scenă în lumea întreagă şi se joacă încă în teatrele londoneze.

În peste patru decenii de existenţă, Queen a înregistrat vânzări de sute de milioane de unităţi, fiind şi în prezent în rândul primelor 10 trupe cu cele mai mari vânzări pe iTunes. În palmaresul muzicienilor se numără un trofeu MTV Global Icon, două piese incluse în Grammy Hall of Fame - "We Will Rock You" şi "We Are the Champions". Queen a fost prima trupă care a vândut peste şase milioane de exemplare ale unui album în Marea Britanie, cu materialul "Greatest Hits".

Piesele trupei Queen se regăsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio AICI.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici