ASCULTĂ SMART RADIO | Mai multe fotografii inedite surprind primii ani ai trupei Rolling Stones

O serie de fotografii alb-negru realizate în timpul primului turneu al trupei Rolling Stones surprind atmosfera din jurul muzicienilor în 1963, arată Smart Radio, care păstrează un rol special pentru piesele artiştilor britanici în playlist.

76 afișări
Imaginea articolului ASCULTĂ SMART RADIO | Mai multe fotografii inedite surprind primii ani ai trupei Rolling Stones

ASCULTĂ SMART RADIO | Mai multe fotografii inedite surprind primii ani ai trupei Rolling Stones

Fotografiile vor fi expuse pentru prima dată la Londra în cursul lunii noiembrie, arată Reuters. Imaginile inedite sunt surprinse într-un studio de înregistrări din Londra şi în timpul unui concert în Cardiff. Clişeele au fost păstrate sub patul fotografului Gus Coral mai bine de o jumătate de secol.

Muzicienii nu erau încă faimoşi, aşa că unele imagini îi arată adunând bani pentru o cursă cu taxiul sau aşteptând în ploaie să le vină rândul să urce pe scenă.

Fotograful avea numai 26 de ani în momentul în care i-a surprins pe muzicieni la lucru.

„Evident... nici nu bănuiam ce vor ajunge şi că vor ajunge atât de importanţi, dar mi s-a părut de atunci că au ceva special“, povesteşte Coral.

Urmărindu-i pe Mick Jagger şi pe colegii săi de trupă, Keith Richards, Bill Wyman, Charlie Watts şi Brian Jones în timp ce înregistrau „I Wanna Be Your Man”, la Londra, fotograful a fost surprins de profesionalismul muzicienilor.

„Lumea vrea să vadă imagini cu «am făcut ţăndări camera de hotel şi avem un cârd de adolescente la uşă”, dar nu era deloc aşa. Erau nişte tineri serioşi care făceau treabă cu toată seriozitatea ca să scoată o înregistrare ca lumea”. Coral şi câţiva prieteni ai săi s-au dus la Cardiff pentru concert şi au primit acces fără niciun fel de restricţii.

Imaginile surprinse de Coral sunt expuse la The Curtain în Estul Londrei de pe 18 noiembrie până pe 2 decembrie sub titlul „Black & White Blues - Where it all Began”.

Piesele trupei britanice se găsesc în playlist-ul Smart Radio. Ascultă Smart Radio AICI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici