Australia a câştigat Cupa Mondială de Vâjthaţ, un joc inspirat din franciza "Harry Potter" - VIDEO

Deşi pentru unii este doar un joc imaginar, pentru jucătorii de la Cupa Mondială de Vâjthaţ, care a avut loc pe 24 iulie, competiţia a fost una cât se poate de reală, potrivit Reuters.

993 afișări
Imaginea articolului Australia a câştigat Cupa Mondială de Vâjthaţ, un joc inspirat din franciza "Harry Potter" - VIDEO

Australia a câştigat Cupa Mondială de Vâjthaţ, un joc inspirat din franciza "Harry Potter" - VIDEO

Sportul, inspirat din franciza "Harry Potter" semnată de J.K. Rowling, este practicat în viaţa reală de jucători care ţin mături între picioare, exact ca vrăjitorii tineri din seria magică arhi cunoscută.

Echipe din întreaga lume s-au luptat pentru Cupa Mondială, din cadrul Asociaţiei Internaţionale de Vâjthaţ, în oraşul german Frankfurt.

"Comunitatea este uimitoare. Poţi să vezi oameni din diferite ţări, de peste tot din lume, şi este doar... întâlneşti oameni, o mulţime de oameni de fapt, foarte foarte interesanţi şi uimitori. Iubesc chestia asta", a declarat un jucător din Statele Unite, Celen Richard.

Vâjthaţ a devenit un sport veritabil, nu un simplu produs al imaginaţiei, şi a fost creat în Statele Unite în 2005, de studenţii de la Colegiul Middlebury, din Vermont, conţinând numeroase reguli stricte, precizează publicaţia franceză Libération.

De atunci, sportul a cunoscut o popularizare în mai multe ţări şi, în prezent, înregistrează aproximativ 700 de echipe, majoritatea formate în SUA, în diferite colegii şi universităţi.

Fiecare echipă are un portar, dar şi aruncători, urmăritori şi un prinzător. Fiecare jucător aleargă pe teren, cu o mătură între picioare. Jucătorii marchează puncte aruncând mingile prin una dintre cele trei porţi circulare ale echipei adverse, în timp ce prinzătorul încearcă să captureze "hoţoaica aurie", o minge de mărimea celei de tenis, agăţată pe spatele unui jucător care nu face parte din niciuna dintre cele două echipe.

Interesul pentru acest sport este atât de mare, încât astfel de competiţii au început să fie organizate aproape peste tot în lume.

Cărţile "Harry Potter" au fost publicate între anii 1997 şi 2007 şi au fost adaptate pentru marele ecran, cu Daniel Radcliffe în rolul lui Harry, Emma Watson ca Hermione Granger şi Rupert Grint ca Ron Weasley. Filmele au avut încasări totale de peste 7,7 miliarde de dolari pe plan mondial.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici