Autoarea cărţii din spatele "Totul despre sex": Am creat-o pe Carrie pentru ca părinţii mei să nu ştie că scriam despre viaţa mea - FOTO

Candace Bushnell, autoarea cărţii şi a rubricii editoriale cu numele "Sex and the City" care au inspirat celebrul serial, a dezvăluit cum au fost concepute iniţial personajele principale, dezvăluind că pe Carrie Bradshaw a construit-o ca pe un alter ego.

1564 afișări
Imaginea articolului Autoarea cărţii din spatele "Totul despre sex": Am creat-o pe Carrie pentru ca părinţii mei să nu ştie că scriam despre viaţa mea - FOTO

Sarah Jessica Parker (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Scriitoarea, în vârstă de 54 de ani, a declarat pentru revista Elle că a inventat personajul lui Carrie Bradshaw ca un alter ego, pentru ca părinţii ei să nu îşi dea seama că rubrica pe care o scria în The Observer era despre propria viaţă, scrie Daily Mail.

"La început scriam articolele la persoana întâi. Apoi părinţii mei, care erau conservatori, au anunţat că se abonează la The Observer", a povestit Candace. "Atunci a apărut Carrie Bradshaw!"

Alte personaje au fost de asemenea inspirate din viaţa scriitoarei americane, care a mărturisit că Mr Big a fost bazat pe un senior editor, Ron Galotti, cu care a ieşit în anii '90.

Personajul artistului rus Aleksandr Petrovsky, cu care Carrie a avut o relaţie în ultimul sezon al serialului, interpretat de dansatorul de balet Mikhail Baryshnikov, a fost de asemenea inspirat din realitate.

"Darren Star (n.r. realizatorul serialului) spunea mereu că Petrovsky al lui Baryshnikov a fost un omagiu pentru că am fost căsătorită cu un dansator principal al baletului din New York", a mai spus Candace, referindu-se la fostul ei soţ, Charles Askegard.

Pe de altă parte, prietenele lui Carrie - Charlotte, Miranda şi Samantha - nu au fost bazate pe persoane reale, dar au întrunit caracteristici ale prietenelor scriitoarei.

Pentru ca personajul lui Carrie să fie cât mai autentic, autoarea cărţii s-a întâlnit de câteva ori cu Sarah Jessica Parker: "Cred că la început Sarah Jessica a luat multe din gesturile mele, cum ar fi felul meu de a ţine o ţigară. Şi a mai fost un inel pe care îl purtam mereu - şi un ceas."

În ceea ce priveşte relaţiile amoroase, Candace este mult mai puţin preocupată de acest subiect decât alter ego-ul său, fiind de părere că femeile ar trebui să pereacă mai mult timp concentrându-se pe carieră decât făcându-şi griji în privinţa bărbaţilor.

Candace Bushnell este acum co-producător executiv al show-ului "The Carrie Diaries/ Jurnalele lui Carrie", a cărui acţiune urmăreşte viaţa personajului principal din "Sex and The City" în anii '80, în perioada liceului.

Cât despre succesul imens al serialului care a consacrat-o, Candace consideră că totul a avut de-a face cu o bună coordonare: "În ultimii 30 de ani a avut loc o adevărată schimbare în posibilităţile femeilor de a-şi trăi viaţa".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici