Autorii hitului "Blurred Lines" luptă în justiţie împotriva unor acuzaţii de plagiat - VIDEO

Cântăreţii Robin Thicke, Pharrell Williams şi Clifford Harris Jr, autorii hitului "Blurred Lines", au început demersurile legale împotriva familiei artistului Marvin Gaye şi Bridgeport Music prin care le cer acestora să-şi retragă acuzaţiile de plagiat.

172 afișări
Imaginea articolului Autorii hitului "Blurred Lines" luptă în justiţie împotriva unor acuzaţii de plagiat - VIDEO

Pharrell Williams (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit acestor acuzaţii, există o serie de asemănări între piesa celor trei şi alte melodii, inclusiv cea a lui Marvin Gaye "Got to give it up", informează bbc.co.uk.

Cântăreţii Robin Thicke, Pharrell Williams şi Clifford Harris Jr. insistă asupra faptului că nu există nicio similitudine între melodia lor şi alte compoziţii, "altele decât unele elemente muzicale comune".

Melodia a fost creată "fără a copia compoziţia nimănui", au declarat cei trei artişti.

Acţiunea juridică, prin care artiştii cer şi o compensaţie financiară atât din partea familiei lui Gaye, cât şi de la Bridgeport Music - care deţine drepturile pentru compoziţiile formaţiei funk din anii '70 Funkadelic -, a fost depusă joi, la Tribunalul Federal din California.

"Reclamanţii, care au cel mai mare respect şi cea mai mare admiraţie pentru Marvin Gaye, Funkadelic şi moştenirea lor muzicală, au început această acţiune fără nicio tragere de inimă, după mai multe acuzaţii nepotrivite din partea presupuşilor succesori ai intereselor acestor artişti", se arată în documentele obţinute de editorii de la Hollywood Reporter.

"Acuzaţii insistă în continuare că piesa de succes a reclamanţilor "Blurred Lines" este o copie a compoziţiilor 'lor'", se mai arată în documentele citate.

Familia lui Marvin Gaye susţine că "Blurred Lines" şi "Got to Give It Up" sună la fel. De asemenea, piesa lui Robin Thicke ar semăna cu piesa "Sexy Ways" a celor de la Funkadelic.

Documentele depuse arată că "familia Gaye pretinde dreptul la proprietate asupra unui întreg gen muzical, şi nu asupra unei singure compoziţii".

"Chiar dacă aminteşte de o anumită 'linie melodică', acest lucru nu reprezintă încălcarea drepturilor de autor. Când a fost produsă "Blurred Lines", intenţia a fost de a stârni interesul asupra unei epoci", se mai arată în aceste documente.

Familia Gaye nu a făcut deocamdată nicio declaraţie privind acţiunea juridică deschisă de cei trei cântăreţi.

Piesa "Blurred Lines" a fost nominalizată la premiul MTV Video Music pentru cel mai bun videoclip. Gala MTV Video Music Awards va avea loc pe 25 august, la New York.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici