Autorităţile din Qatar interzic filmul "The Danish Girl", pe care îl consideră "depravat" - VIDEO

Autorităţile din Qatar au confirmat, pe Twitter, după indignarea manifestată de mai mulţi internauţi din această ţară, că au decis să retragă din cinematografe cel mai recent film regizat de Tom Hooper, "The Danish Girl", pe care îl consideră "depravat", informează lefigaro.fr.

1545 afișări
Imaginea articolului Autorităţile din Qatar interzic filmul "The Danish Girl", pe care îl consideră "depravat" - VIDEO

Autorităţile din Qatar interzic filmul "The Danish Girl", pe care îl consideră "depravat" - VIDEO

Acest lungmetraj inspirat din realitate prezintă povestea unuia dintre primii bărbaţi din lume care au suportat o operaţie de schimbare de sex, la începutul secolului al XX-lea.

Filmul "The Danish Girl", în care actorul britanic Eddie Redmayne interpretează rolul unui transsexual, tocmai fusese lansat în emirat, când autorităţile din acest stat au luat decizia de a-l interzice.

Măsura a fost luată după ce mai mulţi internauţi din Qatar şi-au exprimat indignarea faţă de caracterul "depravat" al filmului, aflat pe afişul anumitor săli de cinema, de la începutul lunii ianuarie.

"Dorim să vă informăm că am contactat organismul administrativ competent şi proiecţia filmului danez este de acum înainte interzisă în sălile de cinema din Qatar", a anunţat, luni, Ministerul Culturii din acest stat, prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter. "Vă mulţumim pentru vigilenţa voastră neobosită", se afirmă în acelaşi mesaj.

Un angajat al unui cinematograf din Doha a confirmat, sub protecţia anonimatului, că filmul "The Danish Girl" a fost într-adevăr retras de la difuzare, luni, la cererea autorităţilor.

În acest lungmetraj, actorul Eddie Redmayne interpretează rolul artistei daneze Lili Elbe, născută Einar Wegener, una dintre primele persoane din lume care au suportat o operaţie de schimbare de sex, o intervenţie chirurgicală deosebit de periculoasă, la începutul secolului al XX-lea. Actriţa suedeză Alicia Wikander, care a cunoscut anul trecut o ascensiune spectaculoasă la Hollywood, joacă rolul soţiei fidele a protagonistului, pictoriţa Gerda Wegener.

Potrivit site-ului Doha News, proiecţiile filmului "The Danish Girl" au generat furia unora dintre spectatori, care şi-au exprimat apoi nemulţumirea pe reţelele de socializare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici