Avanpremiera românească a "Quantum of Solace" sau cum se rupe filmul la un cinematograf digital (Video)

Proiecţia în avanpremieră a "Quantum of Solace: Partea lui de consolare", cel mai recent film din seria "James Bond", a fost întreruptă, joi seară, din motive tehnice, prezentarea VIP a lungmetrajului marcând, totodată, deschiderea oficială a primelor cinematografe digitale din România, The Light.

66 afișări
Imaginea articolului Avanpremiera românească a "Quantum of Solace" sau cum se rupe filmul la un cinematograf digital (Video)

Avanpremiera românească a "Quantum of Solace" sau cum se rupe filmul la un cinematograf digital (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Proiecţia, care a avut loc în două săli, a fost întreruptă după o oră şi jumătate, la ora 23.00.

Unul dintre partenerii The Light, John Sullivan, a explicat că proiecţia a fost întreruptă din cauza faptului că parola necesară pentru difuzarea filmului a expirat la ora 23.00.

"Pentru că este o proiecţie în avanpremieră, cei din Statele Unite ne-au dat parole pentru a putea proiecta filmul, dar parolele au expirat la ora 23.00", a declarat acesta.

Teoretic, parolele pentru proiecţia filmului trebuiau să fie valabile între orele 20.00 şi 23.00, însă casa distribuitoare din Statele Unite i-a asigurat pe organizatorii din România că, odată pornit, filmul nu se va opri brusc, iar parolele vor fi valabile până la finalul filmului, a mai spus Sullivan.

"Dacă nu era avanpremiera, nu aveam această problemă", a mărturisit acesta. "E un lucru bun că am aflat că sistemul împotriva pirateriei funcţionează", a mai glumit Sullivan, care a precizat că proiecţia nu a fost întreruptă din cauza echipamentului din cinematograf.

La premera VIP a "Quantum of Solace: Partea lui de consolare" au participat câteva sute de persoane printre care s-au numărat ambasadorul Marii Britanii în România, Robin Barnett, Andreea Esca şi soţul ei, Alexandre Eram, Radu Florescu, CEO Saatchi & Saatchi, şi Radu Naum.

"M-am gândit care este echivalentul românesc al expresiei 'Martini, shaken not stirred'", a glumit, înaintea proiecţiei, ambasadorul Marii Britanii, referindu-se la băutura preferată a lui Bond. "Probabil că este «ţuica, agitat, nu amestecat»".

Evenimentul, care a coincis şi cu lansarea oficială a cinematografelor The Light, a mai inclus un moment muzical oferit de trupa Incognito Artists, formată din trei performeri din West End: Robert Irons, Simon Thomas şi Emma Clifford. Artiştii, care, potrivit organizatorilor, au venit pentru prima dată în România, au cântat hituri internaţionale, înainte ca publicul să intre în sală.

"Quantum of Solace: Partea lui de consolare", cu Daniel Craig în rolul lui James Bond, intră în cinematografele româneşti de vineri.

"Quantum of Solace: Partea lui de consolare", al 22-lea film al francizei "James Bond", a avut premiera mondială pe 29 octombrie, la Londra, în prezenţa actorilor principali, dar şi a prinţilor Harry şi William ai Marii Britanii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici