"Avatar" ar putea avea o continuare

Pelicula "Avatar" nu va beneficia de tehnologia 3D pentru versiunea sa pe DVD şi ar putea avea o continuare, a anunţat Rupert Murdoch, şeful News Corporation, care controlează 20th Century Fox.

23 afișări
Imaginea articolului "Avatar" ar putea avea o continuare

"Avatar" ar putea avea o continuare (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Rupert Murdoch a explicat că tehnologia 3D nu este încă suficient de dezvoltată pentru ca pelicula să poată fi văzută în variantă tridimensională la domiciliu. El nu a exclus însă lansarea ulterioară a unei noi versiuni de DVD care să includă filmul 3D.

Murdoch a anunţat că NewsCorp nu a încasat încă beneficii de pe urma filmului lui James Cameron, spunând însă că "60% din profituri vor veni în următoarele şase luni", în special după lansarea DVD-ului.

"Intenţionăm să lansăm DVD-ul cât de rapid posibil însă, pentru moment, filmul are în continuare succes în cinematografe", a spus Murdoch.

"Dacă va continua să aibă încasări de 125 de milioane de dolari pe week-end", filmul rămâne în cinematografe, a declarat şi David DeVoe, directorul financiar al News Corp.

Cu nouă nominalizări la Oscaruri, filmul este deja cel mai profitabil din istoria cinematografiei, cu încasări de peste 2 miliarde pe plan mondial. Pelicula a depăşit deja pragul de 600 de milioane de dolari încasări în America de Nord.

Rupert Murdoch a declarat că se poartă în prezent negocieri cu regizorul James Cameron în vederea realizării unei continuări a filmului, însă discuţiile nu sunt decât în stadiul preliminar. El a adăugat că nu se aşteaptă ca o continuare să fie realizată prea curând, având în vedere că James Cameron a avut nevoie de 10 ani pentru a pregăti acest nou succes.

News Corps a depăşit, în al doilea trimestru al anului său fiscal (octombrie-decembrie), previziunile analiştilor, obţinând venituri de 254 de milioane de dolari şi realizând o cifră de afaceri cu 10% mai mare decât în aceeaşi perioadă a anului anterior, de 8,7 miliarde de dolari, graţie succesului peliculei 3D "Avatar" şi creşterii veniturilor din publicitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici