"Avatar", pe locul al doilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile

"Avatar", cel mai recent film al lui James Cameron, lansat la 12 ani după succesul înregistrat cu "Titanic" (1997), devenit lungmetrajul cu cele mai mari încasări din istoria cinematografiei (1,8 miliarde de dolari), a ajuns pe poziţia a doua a box office-ului mondial, potrivit accesshollywood.com.

147 afișări
Imaginea articolului "Avatar", pe locul al doilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile

"Avatar", pe locul al doilea în topul filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Până miercuri, 6 ianuarie, acest film SF 3D a generat încasări de 1,14 miliarde de dolari pe plan mondial, depăşind fostul ocupant al poziţiei a doua în clasamentul încasărilor mondiale, filmul "Stăpânul inelelor: Întoarcerea regelui/ The Lord of the Rings: The Return of the King" (1,12 miliarde de dolari).

În urmă cu câteva zile, presa de la Hollywood a anunţat că "Avatar" depăşise deja filmul aflat pe locul al treilea în clasamentul mondial al încasărilor, "Piraţii din Caraibe: Cufărul Omului Mort/ Pirates of the Caribbean: Dead Man's Chest" (1,07 miliarde de dolari).

Specialiştii din domeniu afirmă că "Avatar" este doar al cincilea film care depăşeşte pragul istoric de un miliard de dolari din încasări. Lansat în urmă cu doar cu trei săptămâni, filmul are toate şansele să doboare recordul deţinut încă de "Titanic", semnat de acelaşi James Cameron.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici