"Avatar", unul dintre cele mai scumpe filme produse vreodată, va fi lansat săptămâna viitoare - VIDEO

"Avatar", unul dintre cele mai scumpe filme produse vreodată, cu un buget de 400 de milioane de dolari, va fi lansat săptămâna viitoare în cinematografe, după ce joi, 10 decembrie a avut premiera la Londra.

136 afișări
Imaginea articolului "Avatar", unul dintre cele mai scumpe filme produse vreodată, va fi lansat săptămâna viitoare - VIDEO

"Avatar", unul dintre cele mai scumpe filme produse vreodată, va fi lansat săptămâna viitoare

Producţia regizată de James Cameron reprezintă asumarea unui mare risc pentru studioul de producţie 20th Century Fox, pentru că va avea impact asupra dezvoltării unui anumit gen de filme în viitor, cele bazate pe efecte speciale revoluţionare şi tehnologie 3D.

"Este cinema absolut, dar cred că cinematograful se redefineşte pe sine o dată la câţiva ani cu noile tehnologii", a spus Cameron, înainte de lansarea filmului. Pe lângă efectele spectaculoase care proiectează spectatorul pe planeta Pandora, aflată la 4,4 ani lumină de Pământ, "Avatar" este un mix de acţiune, romantism şi clasica antinomie bine-rău.

"Cu cât este subiectul mai fantastic...cu atât mai recognoscibile şi mai universale trebuie să fie tipurile de oameni sau relaţiile umane", a adăugat Cameron, care a precizat că cea mai mare problemă a fost să se asigure că efectele nu vor "canibaliza" povestea şi detaşa audienţa de intrigă.

Potrivit unui purtător de cuvânt al 20th Century Fox, filmul a necesitat 237 de milioane de dolari pentru partea de producţie şi 150 de milioane pentru cea de promovare.

Dacă "Avatar" se va dovedi un mare succes în 3D, specialiştii se aşteaptă ca noile tehnologii să fie instalate repede în cât mai multe cinematografe şi tot mai mulţi regizori să facă filme pentru acest mediu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici