Averea lui Elizabeth Taylor, estimată la 1 miliard de dolari

Actriţa americană Elizabeth Taylor a încheiat numeroase contracte de afaceri avantajoase, precum cele pentru parfumurile White Diamonds şi Passion, averea artistei fiind estimată la circa 1 miliard de dolari, informează hollywoodreporter.com.

252 afișări
Imaginea articolului Averea lui Elizabeth Taylor, estimată la 1 miliard de dolari

Averea lui Elizabeth Taylor, estimată la 1 miliard de dolari (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit presei americane, cea mai mare parte din averea actriţei provine din contractele de afaceri foarte inteligente pe care diva americană le-a semnat cu casa de parfumuri Elizabeth Arden. Săptămâna trecută, această companie a anunţat că va produce în continuare parfumurile White Diamonds şi Passions, care, de la lansarea lor din 1991, au generat încasări de peste 1 miliard de dolari.

La rândul ei, colecţia de bijuterii creată de actriţa americană era estimată în anul 2002 la peste 150 de milioane de dolari. Această colecţie va fi scoasă la licitaţie, iar cea mai mare parte a încasărilor vor fi donate în conturile Elizabeth Taylor AIDS Foundation şi amfAR, organizaţia de caritate la înfiinţarea căreia diva americană a contribuit în anul 1985.

Luni, agenţia de presă Reuters a anunţat că 66 de scrisori ale actriţei americane, expediate pe când aceasta avea 17 ani şi adresate primului ei logodnic, William Pawley Jr., vor fi scoase la licitaţie în luna mai.

Potrivit unor documente oficiale, averea actriţei Elizabeth Taylor, care a decedat miercuri, la vârsta de 79 de ani, era de 608,4 milioane de dolari în momentul în care artista a divorţat de ultimul ei soţ, Larry Fortensky, în anul 1996.

Taylor şi-a câştigat celebritatea la 12 ani, cu rolul din filmul "Vis de glorie" (1944). Recompensată cu două premii Oscar, pentru "Butterfield 8" (1960) şi "Cui îi e frică de Virginia Woolf?" (1966), ea a fost clasată, în 1999, de American Film Institute pe poziţia a şaptea în topul 100 al celor mai mari actriţe din toate timpurile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici