Barack Obama a aprins luminiţele bradului de Crăciun la Casa Albă - FOTO

Preşedintele Statelor Unite ale Americii, Barack Obama, a aprins luminiţele bradului de Crăciun, în cadrul unei ceremonii organizate vineri, la Washington, la care Mariah Carey şi Aretha Franklin au interpretat melodii tradiţionale de sărbători.

147 afișări
Imaginea articolului Barack Obama a aprins luminiţele bradului de Crăciun la Casa Albă - FOTO

Barack Obama a aprins luminiţele bradului de Crăciun la Casa Albă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Evenimentul, la care au participat Barack Obama, soţia sa, Michelle, şi cele două fiice ale cuplului prezidenţial american, a marcat cea de-a 91-a ceremonie a aprinderii luminiţelor bradului naţional de Crăciun în SUA.

Aprinderea luminiţelor bradului de Crăciun a fost urmată de o ceremonie, în cadrul căreia pe scenă au urcat Aretha Franklin, pentru a interpreta piesa "Joy to the World", în timp ce Mariah Carey a cântat "All I Want For Christmas". De asemenea, Michelle Obama a citit pe scena din faţa bradului povestea "A Night Before Christmas".

"Aveţi noroc că nu cânt şi eu", a glumit Barack Obama, spre amuzamentul oamenilor care au participat la aprinderea luminiţelor bradului de Crăciun.

Totodată, în cadrul evenimentului, preşedintele Statelor Unite i-a adus un omagiu fostului preşedinte sud-african Nelson Mandela, care a decedat, joi, la vârsta de 95 de ani.

"Anul acesta, aducem toată recunoştinţa noastră lui Nelson Mandela, un bărbat care a promovat (…) generozitatea spiritului. De-a lungul întregii vieţi, ne-a binecuvântat cu harul său extraordinar şi cu un curaj incredibil. Şi suntem cu toţii privilegiaţi că trăim într-o lume atinsă de bunătatea sa", a declarat Barack Obama în aplauzele mulţimii, care a înfruntat ploaia şi vremea rece pentru a asista la festivitate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici