Barack Obama la "MythBusters"

Preşedintele american Barack Obama va apărea într-un episod al emisiunii "MythBusters/ Spărgătorii de mituri", care va fi difuzat în luna decembrie pe postul Discovery Channel, informează us.cnn.com.

51 afișări
Imaginea articolului Barack Obama la "MythBusters"

Barack Obama la "MythBusters" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest episod, preşedintele american va prezenta argumentele oamenilor de ştiinţă care vor încerca să demonteze mitul potrivit căruia Arhimede ar fi dat foc flotei romanilor invadatori folosindu-se de razele Soarelui, reflectate cu ajutorul câtorva oglinzi.

Anunţul oficial va fi făcut luni, în cadrul Târgului ştiinţific de la Casa Albă, organizat pentru a-i recompensa pe câştigătorii unui concurs naţional de ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică.

"Dacă eşti o persoană tânără şi eşti autorul celui mai bun proiect sau design, celui mai bun hardware sau software, trebuie ca meritele tale să fie recunoscute pentru aceste realizări", a declarat preşedintele american în 2009, când a lansat campania "Educate to Innovate", concepută pentru a ameliora performanţele studenţilor americani în domeniul matematicii şi al ştiinţelor.

"MythBusters" este o emisiune TV ştiinţifică şi de divertisment, creată şi produsă de compania australiană Beyond Television Productions pentru Discovery Channel, în SUA. Show-ul, prezentat de specialiştii în efecte speciale Adam Savage şi Jamie Hyneman, utilizează elemente de anchetă ştiinţifică pentru a testa validitatea unor speculaţii, mituri, scene de film, înregistrări pe internet şi diverse ştiri apărute în presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici