Bărbaţii deprimaţi sunt mai atrăgători. Vezi ce îi atrage pe oameni la sexul opus

Femeile consideră că bărbaţii fericiţi şi zâmbitori sunt "semnificativ mai puţin atractivi" din punct de vedere sexual în comparaţie cu bărbaţii tăcuţi şi deprimaţi, potrivit unui studiu realizat recent de cercetătorii de la University Of British Columbia.

4287 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii deprimaţi sunt mai atrăgători. Vezi ce îi atrage pe oameni la sexul opus

Bărbaţii deprimaţi sunt mai atrăgători. Vezi ce îi atrage pe oameni la sexul opus (Imagine: Shutterstock/Publimedia)

Potrivit acestui studiu, femeile sunt cel mai puţin atrase de bărbaţii zâmbitori, preferându-i pe aceia care par trufaşi şi puternici sau deprimaţi şi sfioşi, informează dailymail.co.uk.

În schimb, bărbaţii se simt cel mai mult atraşi din punct de vedere sexual de femeile care par fericite şi cel mai puţin atraşi de acelea care par îngâmfate şi sigure pe ele.

Studiul cercetătorilor de la University Of British Columbia din Canada, primul care a analizat, pe sexe, diferenţele semnificative înregistrate în ceea ce priveşte nivelul de atracţie pe care îl exercită zâmbetul, a încercat să explice fascinaţia exercitată de clişeul "băiatului rău" şi de alte stereotipuri.

Acesta este, totodată, primul studiu care a analizat nivelul de atracţie exercitat de manifestările de mândrie şi ruşine ale oamenilor.

Studiul, coordonat de profesorul Jessica Tracy, a fost realizat pe un eşantion de peste 1.000 de participanţi de vârstă adultă, care au notat nivelul de atracţie sexuală pe care îl resimţeau în momentul în care le-au fost prezentate fotografiile unor persoane de sex opus.

Fotografiile prezentau manifestări ale unor atitudini umane considerate universal cunoscute, precum fericire, mândrie şi ruşine/sfială.

Potrivit unor studii precedente, trăsăturile emoţionale considerate a fi pozitive, alături de o personalitate plăcută, sunt întotdeauna preferate de persoanele care caută parteneri pentru o relaţie de lungă durată.

Autorii canadieni au sugerat faptul că preferinţele umane din domeniul atracţiei fizice au fost modelate de-a lungul secolelor de evoluţia socială şi de forţe culturale.

De exemplu, teoriile evoluţioniste au sugerat că femeile se simt atrase de manifestările de mândrie ale bărbaţilor, deoarece acestea implică un anumit statut social, anumite competenţe, dar şi capacitatea de a-i asigura partenerului de viaţă mijloacele unui trai decent şi şanse mai mari de a avea copii.

Potrivit autorilor canadieni, expresia de mândrie accentuează trăsăturile fizice tipic masculine, precum o parte superioară a trupului mai bine evidenţiată şi o musculatură mai pronunţată.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici