Bărbaţii din Coreea de Nord au primit ordinul de a adopta tunsoarea lui Kim Jong-un

Bărbaţii din Coreea de Nord au primit ordinul de a adopta tunsoarea liderului acestei ţări comuniste, Kim Jong-un, potrivit unor zvonuri apărute în presa internaţională

1263 afișări
Imaginea articolului Bărbaţii din Coreea de Nord au primit ordinul de a adopta tunsoarea lui Kim Jong-un

Kim Jong-un (Imagine: AFP/ Mediafax foto)

Presa internaţională afirmă că un ghid de conduită alcătuit de statul nord-coreean a fost impus în capitala Phenian în urmă cu două săptămâni, relatează BBC, iar tunsoarea liderului ţării - ras în părţi şi cu părul vâlvoi în vârful capului - a fost impusă şi în restul ţării, informează independent.co.uk.

"Tunsoarea conducătorului nostru este foarte specială", a spus o sursă pentru Radio Free Asia. "Nu se potriveşte mereu oricui, pentru că oamenii au chipuri şi capete de forme diferite", a completat sursa.

Informaţiile din Coreea de Nord sunt dificil de verificat. La începutul acestui an, s-a zvonit că postul naţional de televiziune ar fi anunţat că statul nord-coreean a reuşit să trimită un astronaut pe Soare.

Experţii din regiune şi-au exprimat deja îndoiala în privinţa veridicităţii informaţiei despre impunerea acelui stil de tunsoare.

"Mi se pare o prostie", a declarat Aidan Foster Carter, profesor la Universitatea Leeds. "Pentru început, nimeni din Coreea de Nord nu a fost văzut cu o tunsoare ca aceea a lui Kim Jong-un!", a adăugat el.

Totuşi, statul nord-coreean s-a exprimat deja în legătură cu tunsorile şi coafurile cetăţenilor săi - anul trecut, Coreea de Nord a publicat o listă cu cele 10 modele aprobate de tunsori şi coafuri socialiste.

Pe de altă parte, presa internaţională afirmă că televiziunea de stat nord-coreeană a lansat o campanie împotriva părului lung, declarând: "Hai să ne tundem părul, în concordanţă cu stilul de viaţă socialist". Totuşi, un cetăţean nord-coreean care locuieşte în prezent în China a declarat pentru Korea Times că acel stil de tunsoare nu este chiar aşa de popular în ţara lui natală, unde este cunoscut sub denumirea "tunsoare de contrabandist chinez".

Fostul lider nord-coreean, Kim Jong-il, care a condus ţara vreme de 17 ani, a avut o astfel de tunsoare, deşi puţin mai voluminoasă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici