Barbie celebrează femeile din prima linie în lupta anti-COVID. O păpuşă va căpăta chipul lui Sarah Gilbert, creatoare a vaccinului AstraZeneca

  • O păpuşă Barbie va căpăta chipul lui Sarah Gilbert, profesor de vaccinologie la Universitatea Oxford.
  • Printre meritele sale se numără şi faptul că a condus echipa care a dezvoltat vaccinul AstraZeneca.
  • Alte cinci păpuşi vor reprezenta femei care s-au aflat în prima linie, în lupta împotriva COVID-19.
181 afișări
Imaginea articolului Barbie celebrează femeile din prima linie în lupta anti-COVID. O păpuşă va căpăta chipul lui Sarah Gilbert, creatoare a vaccinului AstraZeneca

Sursă imagini: Twitter

„Aş vrea ca păpuşa mea să le arate copiilor cariere de care s-ar putea să nu fie conştienţi, aşa cum este cea de vaccinolog”, a spus ea, deşi a recunoscut că iniţial gestul i s-a părut „foarte ciudat”.

„Vreau să inspir următoarea generaţie de fete în cariere STEM şi sper că vor realiza cât de importante sunt carierele în ştiinţă pentru a ajuta lumea din jurul nostru”, a spus Gilbert. STEM se referă la ştiinţă, tehnologie, inginerie şi matematică.

Gilbert s-a născut în oraşul britanic Kettering. S-a alăturat Universităţii din Oxford la mijlocul anilor 1990, concentrându-se pe cercetarea malariei şi a jucat un rol cheie în dezvoltarea vaccinului universal împotriva gripei. De asemenea, a lucrat la testarea vaccinurilor împotriva virusului Ebola şi a virusului MERS.

Ea a început să lucreze la dezvoltarea vaccinului împotriva coronavirusului în ziua în care guvernul chinez a anunţat apariţia SARS-CoV-2. Vaccinul Oxford-AstraZeneca a fost distribuit în 170 de ţări la nivel global.

Colegii ei au descris-o drept un om muncitor, care lucrează de dimineaţa foarte devreme - uneori chiar de la 4 dimineaţa - până seara.

Compania Mattel va oferi alte cinci păpuşi care reprezintă figuri din prima linie a luptei cu virusul din întreaga lume. Profesoara Jaqueline Goes de Jesus este cercetător biomedical brazilian, iar dr. Kirby White a colaborat la realizarea unui halat reutilizabil pentru lucrătorii din domeniul Sănătăţii din Australia. Chika Stacy Oriuwa, canadiană, este medic, poet şi activist social, în timp ce Amy O'Sullivan şi dr. Audrey Cruz sunt lucrătoare din domeniul Sănătăţii în SUA.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici