Barbra Streisand şi Morgan Freeman, onoraţi pentru contribuţia la dezvoltarea culturii americane

Cântăreaţa Barbra Streisand, actorul Morgan Freeman şi muzicienii Roger Daltrey şi Pete Townshend, de la The Who, fac parte dintre artiştii care au primit, duminică, distincţia Kennedy Center Honor pentru contribuţia la dezvoltarea culturii americane.

30 afișări
Imaginea articolului Barbra Streisand şi Morgan Freeman, onoraţi pentru contribuţia la dezvoltarea culturii americane

Cântăreaţa Barbra Streisand (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cântăreaţa Barbra Streisand, legenda muzicii country George Jones, starul de cinema Morgan Freeman, coregrafa Twyla Tharp şi muzicienii Roger Daltrey şi Pete Townshend, din trupa rock britanică The Who, au fost omagiaţi în cadrul unei gale, care a avut loc duminică, la Washington, şi a fost prezidată de George W. Bush.

Cei şase artişti au primit Kennedy Center Honor, cea mai importantă distincţie din Statele Unite ale Americii pentru realizări deosebite aduse culturii şi artelor americane.

În timpul galei au fost prezentate publicului montaje video biografice ale celor şase personalităţi.

Actorul Denzel Washington a povestit publicului despre sfaturile pe care le-a primit de la Morgan Freeman, când acesta i-a sugerat să improvizeze în timpul producţiei "Shakespeare" din 1979.

De cealaltă parte, prima doamnă a Statelor Unite, Laura Bush, a mărturisit că ea şi soţul ei sunt admiratori declaraţi ai cântăreţului George Jones şi că piesele acestuia se numără printre preferatele preşedintelui american din lista de cântece de pe iPod-ul său.

Publicul prezent la această gală a putut să vadă o înregistrare video în care George Bush a îmbrăţişat-o cu multă căldură pe Barbra Streisand, în timpul unei recepţii organizate la Washington în cursul aceleiaşi dimineţi, în ciuda faptului că celebra cântăreaţă a fost unul din cei mai proeminenţi critici ai preşedintelui american în timpul campaniei electorale din 2000.

La rândul ei, coregrafa Twyla Tharp a fost omagiată pentru amprenta pe care şi-a pus-o asupra dansului modern din ultimele decade, prin spectacole apreciate, precum "Deuce Coupe" (1973). Pentru talentul ei, celebra coregrafă a fost omagiată recent şi prin muzicalul "Movin' Out", în care dansul modern se îmbină cu muzica lui Billy Joel. La vârsta de 67 de ani, Tharp este încă o prezenţă activă în lumea dansului.

Membrii trupei The Who, cunoscuţi în lumea întreagă pentru piesele lor, au fost omagiaţi prin cântece interpretate de alţi câţiva rockeri de top.

David Grohl, solistul trupei Foo Fighters, a cântat piesa "Who Are You", în timp ce Robert Thomas, solistul trupei Matchbox Twenty, a interpretat piesa "Baba O'Riley", fiind susţinut de un cor format din pompieri şi poliţişti din New York. Towshend şi Daltrey au susţinut un concert în New York, în memoria victimelor din rândurile pompierilor şi poliţiştilor, la scurt timp după atacurile din 11 septembrie 2001.

Actriţa Glenn Close a adus un călduros omagiu cântăreţei Barbra Streisand, nu pentru vocea ei, celebră în toată lumea, ci pentru faptul că ea a produs un film de televiziune despre un ofiţer din armata americană, a cărei carieră a avut de suferit după ce acesta a recunoscut că era gay.

"Acel film nu ar fi fost niciodată produs, fără ajutorul Barbrei Straisand", a declarat Glenn Close. De asemenea, Beyonce a interpretat piesa "The Way We Were" în onoarea lui Streisand.

Această gală urmează să fie transmisă de postul american CBS, pe 30 decembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici