Barbu (E.M.I.L.): Noul album este o replică pentru cei care ne cred nişte ciudaţi

Barbu Niculae, basistul formaţiei E.M.I.L., a declarat vineri că noul album al trupei sale, "Ştiu, ţi se pare absurd...", ce va fi lansat oficial pe 25 iulie, la Vama Veche, este o replică pentru cei care îi consideră pe el şi pe colegii săi "nişte ciudaţi".

259 afișări
Imaginea articolului Barbu (E.M.I.L.): Noul album este o replică pentru cei care ne cred nişte ciudaţi

La concertul de lansare, ce va avea loc pe 25 iulie, la Terasa Hand din Vama Veche, va mai cânta şi trupa Pistol cu Capse (Imagine: Mediafax Foto)

"Ne-am simţit mereu o minoritate... noi am fost mereu ăia cu părul lung, ăia cu creastă (...) «Ştiu, ţi se pare absurd...» este o replică pentru cei care ne văd aşa", a declarat Barbu. De altfel, potrivit membrilor trupei, şi coperta albumului, o oaie cu cap de leu, ilustrează aceeaşi idee, de persoane care ies din turmă.

"Peste tot ne lovim de românism", a spus solistul formaţiei, Sorin Bădulescu, declarând că, în calitate de artist, este motivat de tot ceea ce vede în jurul lui. "Mă motivează Q7-le alb, mă motivează maneliştii, mă motivează muzica house", a spus acesta.

Chitaristul trupei, Andrei Stoianovici (Stoi), a spus că noul album al trupei a fost înregistrat în perioada februarie-martie, anul acesta, şi masterizat în Statele Unite ale Americii.

Primul single de pe noul album, "Barfly", inspirat din filmul omonim regizat de Barbet Schroeder, cu Mickey Rourke în rol principal, are şi un videoclip regizat de Adrian Sitaru.

Protagoniştii videoclipului sunt Diana Cavaliotti ("Amintiri din Epoca de Aur", produs de Cristian Mungiu, "Cu un pas înainte", difuzat de Pro TV) şi Radu Iacoban ("Legiunea străină", regia Mircea Daneliuc, "Amintiri din Epoca de Aur"). Videoclipul pentru "Barfly" a fost filmat în Club Fabrica.

Albumul va fi distribuit exclusiv împreună cu revista Sunete, nu şi în magazinele de specialitate. Membrii formaţiei au mărturisit că au dorit ca cel de-al treilea album al lor să fie unul independent, cele două experienţe anterioare cu casele de discuri fiind "neplăcute".

La concertul de lansare, ce va avea loc pe 25 iulie, la Terasa Hand din Vama Veche, va mai cânta şi trupa Pistol cu Capse.

Trupa E.M.I.L. a fost înfiinţată în martie 2000 şi este compusă din Sorin Bădulescu - voce, Barbu Niculae - bas, Gabi Georgescu - chitară, Andrei Stoianovici - chitară şi Eugen Imecs (Piti) - tobe.

E.M.I.L. abordează, ca gen muzical, punk-rockul, cu influenţe ska, reggae, dub, upsteady, pe piaţă fiind disponibile două materiale discografice ale trupei: EP-ul "Cocktail verde", apărut în martie 2003, şi "Rom, fum şi vanilie", apărut în noiembrie 2005.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici