Bârfele influenţează generozitatea

Persoanele care sunt procupate de ceea ce spun ceilalţi despre ele sunt mai generoase, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii irlandezi publicat în Human Behavior.

24 afișări
Imaginea articolului Bârfele influenţează generozitatea

Bârfele influenţează generozitatea (Imagine: Mediafax Foto)

"S-a dovedit că bârfa poate fi cu adevărat foarte puternică", a spus autorul acestui studiu, Jared Piazza, de la Queen's University, Belfast, Irlanda de Nord.

Piazza şi colegul lui, Jesse M. Beringa, au analizat reacţiile a 72 de studenţi, care au fost rugaţi să distribuie simboluri cu valoare monetară celorlalţi.

Jumătate dintre participanţii la studiu au aflat că decizia lor va fi discutată cu un grup de control.

"Participanţii cărora li s-au spus că persoanele care vor primi simbolul vor comunica decizia lor unor terţi au fost semnificativ mai generoase în împărţirea banilor decât cei cărora nu li s-a spus acest lucru", au indicat cercetătorii.

Aceştia au adăugat că cea mai benefică strategie din punct de vedere economic ar fi fost ca voluntarul să-şi aloce lui toţi banii, însă perspectiva bârfei i-a făcut să-şi schimbe decizia.

Deşi sexul nu a jucat un rol major, bărbaţii au fost uşor mai generoşi decât femeile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici