Beastie Boys şi Spike Jonze colaborează din nou la un videoclip

Beastie Boys va colabora din nou cu regizorul Spike Jonze care va realiza videoclipul unei piese a trupei americane.

77 afișări
Imaginea articolului Beastie Boys şi Spike Jonze colaborează din nou la un videoclip

Beastie Boys şi Spike Jonze colaborează din nou la un videoclip (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit contactmusic.com, Spike Jonze, care a regizat videoclipurile a două piese lansate de Beastie Boys, intrate în legendă - "Sabotage" şi "Sure Shot" -, a acceptat să colaboreze din nou cu grupul american şi urmează să regizeze videoclipul piesei "Don't Play No Game That I Can't Win".

Potrivit site-ului formaţiei americane, noul videoclip va fi în egală măsură un scurtmetraj şi un "lungmetraj epic", membrii acestui grup declarând că promo-ul pentru acest material este "explicit de acţiune şi spectaculos de aventuros".

Trupa americană Beastie Boys a fost înfiinţată la New York, în 1979, şi este considerată una dintre cele mai importante şi mai influente formaţii din istoria muzicii hip-hop. Grupul este alcătuit din Michael "Mike D" Diamond, Adam "MCA" Yauch, Adam "Ad-Rock" Horovitz şi DJ-ul Michael "Mix Master Mike" Schwartz.

Iniţial, Beastie Boys a abordat stilul punk hardcore, însă s-a reorientat spre stilul hip-hop, odată cu lansarea celui de-al doilea album, intitulat "Cooky Puss". Următorul album, intitulat "Licensed to Ill", lansat în 1986, le-a adus consacrarea pe plan mondial, păreri favorabile din partea criticilor şi succesul comercial. Eclectismul stilului abordat, atitudinea glumeaţă şi obraznică din timpul interviurilor, referinţele culturale din versurile kitsch, dar mai ales costumele stranii şi, totodată, clasice purtate de membrii trupei în concerte, au devenit simbolurile trupei Beastie Boys.

Spike Jonze este fostul soţ al regizoarei americane Sofia Coppola, cu care a fost căsătorit între anii 1999 şi 2003. Un foarte apreciat creator de reclame şi videoclipuri, Jonze s-a remarcat şi în calitate de regizor de film, primind aprecierea criticilor de specialitate odată cu lansarea pe marile ecrane a lungmetrajelor "Being John Malkovich" - pentru care a fost nominalizat la Oscar în 2000 la categoria "cel mai bun regizor" - şi "Adaptation", recompensat cu Ursul de Argint la Berlin în 2003.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici