Ben Affleck va vorbi în faţa Congresului american despre violenţele din Congo

Actorul american Ben Affleck va depune mărturie pentru a treia oară în faţa Congresului american, la Washington, unde va vorbi despre violenţele din Republica Democrată Congo.

128 afișări
Imaginea articolului Ben Affleck va vorbi în faţa Congresului american despre violenţele din Congo

Ben Affleck (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

Starul hollywoodian susţine de mulţi ani cauza civililor din această ţară africană şi va merge din nou la Washington, pe 26 februarie, pentru a participa la o sesiune de discuţii şi consultări organizată de Congresul american cu scopul de a pune capăt violenţelor şi războiului civil dintre grupurile etnice din Congo, informează contactmusic.com.

Ben Affleck a vorbit deja despre relaţiile cu acest stat african în faţa House Armed Services Committee în 2012 şi a participat la forumul intitulat House Foreign Relations panel on Africa, Global Health and Human Rights în 2011.

În 2012, actorul a înfiinţat Eastern Congo Initiative, o organizaţie non-profit care susţine posibilităţile de dezvoltare economică şi socială pentru populaţia civilă din această ţară devastată de război.

Ben Affleck este un actor american cunoscut pentru rolurile din filme precum "Good Will Hunting" - pentru scenariul căruia a fost recompensat cu un premiu Oscar, împreună cu bunul său prieten Matt Damon -, "Armageddon - Sfârşitul lumii?", "Dogma", "Pearl Harbour", "Daredevil" şi "Despre bărbaţi şi nu numai...". El a regizat, printre altele, filmele "Dispărută fără urmă/ Gone baby gone" şi "The Town", pentru care actorul Jeremy Renner a fost nominalizat la Oscar, în 2011.

Ben Affleck a fost recompensat în 2013 cu premiul Oscar la categoria "cel mai bun film", pentru lungmetrajul "Argo", pe care l-a regizat şi în care a jucat rolul principal.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici