Ben Kingsley va asigura vocea panterei Bagheera în filmul "Cartea junglei", regizat de Jon Favreau

Actorul Ben Kingsley va asigura vocea panterei Bagheera în ecranizarea volumului "Cartea junglei" produsă de studiourile Disney şi regizată de Jon Favreau, informează variety.com.

298 afișări
Imaginea articolului Ben Kingsley va asigura vocea panterei Bagheera în filmul "Cartea junglei", regizat de Jon Favreau

Ben Kingsley va asigura vocea panterei Bagheera în filmul "Cartea junglei", regizat de Jon Favreau (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În acest film, conceput ca un proiect hibrid între live-action şi imagini generate pe computer, actorul Idris Elba va asigura vocea tigrului Shere Khan, iar Scarlett Johansson va da voce personajului Kaa, pitonul care hipnotizează celelalte animale, apoi le mănâncă.

De asemenea, actriţa Lupita Nyong'o se află în faza finală a negocierilor pentru a fi distribuită în rolul lupoaicei Rakcha, cea care îl adoptă pe Mowgli, în această ecranizare a cunoscutei cărţi pentru copii, scrisă de Rudyard Kipling.

Rolul lui Mowgli nu a fost încă atribuit.

Scenariul pentru această ecranizare a "Cărţii junglei" a fost scris de Justin Marks, iar Jon Favreau va fi şi producător, alături de Brigham Taylor.

Data de lansare a filmului este prevăzută pentru 9 octombrie 2015.

Această adaptare cinematografică va concura cu alt proiect similar - o ecranizare live-action a "Cărţii junglei" produsă de studiourile Warner Bros., ce va fi regizată de actorul Andy Serkis, interpretul personajului Gollum din francizele "Stăpânul inelelor" şi "Hobbitul".

Scenariul se va concentra asupra lui Mowgli, un băieţel care este crescut de mai multe animale în jungla indiană, unde se împrieteneşte cu ursul Baloo şi pantera Bagheera, dar este vânat de maleficul tigru Shere Khan.

Studiourile Disney au produs şi filmul animat "Cartea junglei", lansat în 1967 şi devenit ulterior un clasic al genului.

Totodată, un musical produs de Disney Theatrical Prods., adaptat tot după romanul lui Kipling, a avut premiera pe 21 iunie 2013 în Statele Unite.

Versiunea originală a "Cărţii Junglei" produsă de Disney a rămas până în zilele noastre una dintre cele mai îndrăgite producţii ale acestui studio şi a inclus pe coloana sonoră piesele devenite celebre "I Wanna Be Like You" şi "Bare Necessities", cel din urmă fiind nominalizat la Oscar la categoria "cel mai bun cântec al anului".

Ben Kingsley - pe numele real Krishna Pandit Bhanji, născut la Scarborough, în Marea Britanie, dintr-o mamă britanică şi un tată de origine indiană - a debutat ca actor de teatru la Londra, în anul 1966. Actorul şi-a ales mai târziu pseudonimul de Ben Kingsley, s-a alăturat Royal Shakespeare Company în 1967 şi a debutat pe marile ecrane în 1972, cu un rol în thrillerul "Fear Is The Key".

Un deceniu mai târziu, interpretarea lui Gandhi în filmul cu acelaşi titlu, regizat de Richard Attenborough, i-a adus celebritatea şi premiul Oscar pentru cel mai bun actor în rol principal.

Actorul britanic, nominalizat de alte trei ori la premiile Oscar, are, începând din mai 2010, şi o stea pe Hollywood Walk of Fame din Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici