Berlinul va avea propriul "Walk of Fame"

Berlin, capitala Germaniei, va avea în curând un "bulevard al gloriei", la doi paşi de Palatul Berlinalei, care va onora mari nume ale cinematografiei şi televiziunii, a anunţat, miercuri, presa locală.

1 afișare
Imaginea articolului Berlinul va avea propriul "Walk of Fame"

Hollywood Walk of Fame

Autorităţile germane au aprobat, marţi, bugetul acestui proiect, evaluat la un milion de euro, dar acest "bulevard al starurilor" se va concretiza abia la următoarea ediţie a Festivalului de Film de la Berlin, în 2009, a precizat Rainer Rother, director artistic al cinematecii din Berlin.

Capitala Germaniei găzduieşte, în februarie, Berlinala, unul dintre cele trei mari festivaluri anuale europene - alături de Cannes şi Mostra de la Veneţia.

"Bulevardul starurilor", care va funcţiona pe sistemul "Walk of Fame" de la Hollywood, Los Angeles, va fi instalat pe Potsdamer Strasse, aproape de Palatul Berlinalei şi Muzeul cinematografiei. Un juriu va fi însărcinat cu selecţionarea starurilor, în principal germane, care vor fi onorate astfel.

Proiectul arhitectei londoneze Zaha Hadid, pregătit încă din 2004, constă în instalarea pe sol a unor socluri ovale din beton, încrustate cu fibre de sticlă sclipitoare, pe care vor fi gravate numele starurilor.

"Astfel, vei avea senzaţia că ai în faţă o mare de stele", a declarat Paul Klimpel, director administrativ al cinematecii din Berlin, pentru cotidianul berlinez Tagespiegel.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici