Beyonce şi Jay-Z, pe lista celor mai influenţi producători din industria muzicală actuală

Cântăreaţa americană Beyonce şi soţul ei Jay-Z au fost incluşi pe lista celor mai influenţi producători din industria muzicală internaţională, Power 100, a cărei ediţie inaugurală a fost publicată, vineri, pe site-ul revistei Billboard.

236 afișări
Imaginea articolului Beyonce şi Jay-Z, pe lista celor mai influenţi producători din industria muzicală actuală

Beyonce şi Jay-Z (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Pe prima poziţie în această listă se află Irving Azoff, preşedintele companiei Live Nation Entertainment.

Foarte puţin cântăreţi şi cântăreţe au reuşit performanţa de a fi incluşi în această listă, dominată de oameni de afaceri, alcătuită cu scopul de a-i identifica pe cei mai influenţi producători din industria muzicală actuală. Selecţia a fost realizată de o echipă alcătuită din 15 jurnalişti de la reviste muzicale prestigioase. Ei au ţinut cont în alcătuirea listei Power 100 de o serie de factori, precum sumele din contractele încheiate cu casele de discuri, cotele de piaţă din totalul vânzărilor de albume şi datele oferite de topurile Billboard.

Atât Beyonce, cât şi Jay-Z, au fost incluşi în lista Power 100 graţie numeroaselor lor afaceri şi parteneriate încheiate, care nu au legătură cu carierele lor muzicale. Astfel, Jay-Z este proprietarul companiei de manageriat artistic şi organizare de evenimente muzicale Roc Nation, iar Beyonce este imaginea unor branduri de prim calibru, precum L'Oreal. Împreună, cei doi cântăreţi americani ocupă poziţia a 13-a pe această listă.

Irving Azoff se află la conducerea Live Nation Entertainment, o companie specializată în vânzarea de bilete şi organizarea de concerte, încă din anul 2008. El a fost în trecut managerul unor artişti de seamă, precum cântăreaţa Christina Aguilera şi grupul Van Halen.

Pe poziţia a doua în lista Power 100 se află Coran Capshaw, fondatorul companiei Red Light Management, care dirijează carierele unor trupe consacrate, precum Dave Matthews Band.

Pe locul al treilea se află Lucian Grainge, directorul general al Universal Music Group.

Pe această listă se mai află rockerii de la U2 şi managerul lor Paul McGuinness, pe poziţia a 27-a, dar şi Jon Bon Jovi, solistul trupei americane Bon Jovi, pe locul al 50-lea.

Cântăreaţa americană de muzică country Taylor Swift, în vârstă de 22 de ani, ocupă locul al 78-lea, iar cântăreaţa pop Lady Gaga se află pe poziţia a 84-a.

Producătorul de televiziune britanic Simon Cowell, creatorul francizei "X Factor", ocupă ultimul loc pe această listă. El a fost devansat de fostul său coleg din emisiunea "American Idol", Ryan Seacrest, care se află pe locul al 64-lea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici