Bill Cosby ar putea fi pus sub acuzaţie pentru abuz sexual, după ce o femeie a discutat cu poliţia

O femeie care îl acuză pe actorul american Bill Cosby că ar fi abuzat-o sexual în 2008, în reşedinţa Playboy, a avut o întrevedere de două ore cu ofiţeri ai poliţiei din Los Angeles, iar audierea ar putea duce la deschiderea primei anchete oficiale împotriva actorului, transmite Reuters.

108 afișări
Imaginea articolului Bill Cosby ar putea fi pus sub acuzaţie pentru abuz sexual, după ce o femeie a discutat cu poliţia

Bill Cosby (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Chloe Goins, în vârstă de 24 de ani, susţine că Bill Cosby a drogat-o şi a agresat-o sexual pe când avea 18 ani, aceasta fiind doar una dintre cele peste zece acuzaţii de abuz sexual care i se aduc actorului în vârstă de 77 de ani, care i-au afectat grav reputaţia şi au împiedicat o revenire a acestuia pe micile ecrane.

Avocatul Spencer Kuvin, care o reprezintă pe Chloe Goins, a declarat că poliţiştii i-au spus că vor investiga acuzaţiile.

"Domnişoara Goins şi eu suntem aici din două motive: pentru justiţie şi tragere la răspundere", a spus Kuvin, adăugând că clienta sa ar putea fi prima dintre femeile ale căror acuzaţii la adresa lui Cosby ar putea îndeplini criteriile pentru a demara o anchetă oficială, potrivit legilor statului California.

Purtătoarea de cuvânt a Poliţiei din Los Angeles, Rosario Herrera, a declarat că autorităţile nu comentează cazurile de abuz sexual.

În ultimele trei luni, mai mult de zece femei au vorbit public acuzându-l pe Cosby că le-ar fi abuzat sexual. Multe dintre fapte s-ar fi petrecut în urmă cu mai multe decenii şi nu se mai încadrează în limitele legii (s-ar fi prescris, n.r.) privind demararea unor anchete penale sau civile oficiale.

Cosby, celebru pentru personajul său supranumit "America's Dad" (Tatăl Americii, n.r.), dr. Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodată acuzat sau anchetat în mod oficial referitor la vreuna dintre acuzaţiile de abuz. În 2005, actorul a ajuns la o înţelegere într-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit.

Marty Singer, avocatul lui Cosby, a respins acuzaţiile şi le-a catalogat drept "defăimătoare".

NBC şi Netflix au renunţat la o serie de proiecte cu Bill Cosby după apariţia acuzaţiilor, în luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, în cadrul căruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost de asemenea afectat.

Miercuri, organizatorii unui spectacol al lui Cosby care urma să aibă loc luna viitoare în Worcester, Massachusetts, au anunţat că show-ul a fost anulat.

Bill Cosby, celebru pentru rolul unui simpatic tată de familie, de culoare, din sitcomul "The Cosby Show", difuzat de postul NBC din 1984 până în 1992, se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este "un violator", în timpul unui spectacol, în octombrie, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici