Bill Cosby îşi va păstra steaua de pe Walk of Fame din Hollywood

Actorul Bill Cosby, care a recunoscut într-o declaraţie acordată în instanţă, în 2005, că a drogat o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale cu ea, îşi va păstra steaua de pe Walk of Fame, însă alte distincţii pe care acesta le-a primit de-a lungul carierei sale i-ar putea fi retrase.

332 afișări
Imaginea articolului Bill Cosby îşi va păstra steaua de pe Walk of Fame din Hollywood

Bill Cosby îşi va păstra steaua de pe Walk of Fame din Hollywood (Foto: AFP)

Walk of Fame este considerat parte a patrimoniului istoric al Hollywood-ului, iar Bill Cosby a primit o stea pe acest bulevard în anul 1977.

"Odată ce o stea a fost adăugată pe bulevard, ea este considerată o parte a istoriei Walk of Fame de la Hollywood. Din acest motiv, nu am înlăturat niciodată o stea de pe bulevard", a declarat Leron Gubler, preşedintele Camerei de Comerţ de la Hollywood, care administrează cele peste 2.500 de stele ale unor celebrităţi de pe acest bulevard, conform Reuters.

Leron Gubler a reacţionat după ce i-a fost solicitat acest lucru de un mic grup de activişti din Los Angeles.

Solicitarea a venit în contextul în care, la începutul acestei săptămâni, au fost făcute publice o serie de documente potrivit cărora Bill Cosby a recunoscut, într-o declaraţie acordată în instanţă, în 2005, că a drogat o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale cu ea, însă starul american a precizat că aceasta a fost de acord să ia respectivele sedative.

Pe de altă parte, o eventuală retragere a Medaliei Libertăţii, cea mai înaltă distincţie civilă americană, care i-a fost înmânată lui Bill Cosby în 2002, ar putea fi luată în discuţie. PAVE, o organizaţie non-profit care are ca scop prevenirea agresiunii sexuale, a iniţiat o petiţie, care a strâns până joi peste 2.900 de semnături, prin care a solicitat Casei Albe să retragă această distincţie care i-a fost acordată lui Bill Cosby. Însă, pentru a putea fi luată în calcul o asemenea petiţie, ea trebuie să adune aproximativ 100.000 de semnături.

Totodată, purtătorul de cuvânt al Casei Albe, Josh Earnest, a declarat, miercuri, că nu ştie dacă o retragere a acestei medalii este posibilă din punct de vedere legal.

Pe de altă parte, este de aşteptat să fie îndepărtată o lucrare murală realizată în 2008 în Philadelphia, oraşul natal al lui Bill Cosby, care îl prezintă pe actor alături de liderul sud-african Nelson Mandela şi de alţi eroi de culoare.

Cari Feiler Bender, un purtător de cuvânt al Philadelphia Mural Arts Program, a spus că această frescă s-a deteriorat deja, însă dezvăluirile din această săptămână privind mărturia lui Bill Cosby vor fi luate de asemenea în considerare în analiza care se va face pentru o eventuală înlăturare a sa.

De asemenea, Disney a decis ca o statuie a lui Bill Cosby să fie scoasă din parcul tematic Hollywood Studios din Florida, ca urmare a informaţiilor apărute recent despre celebrul actor, potrivit cărora acesta ar fi drogat o femeie pentru a întreţine relaţii sexuale cu ea.

Până în acest moment, aproximativ 40 de femei l-au acuzat de abuz sexual pe Bill Cosby, în prezent în vârstă de 77 de ani.

Cosby a negat toate acuzaţiile de agresiune sexuală care i-au fost aduse, multe dintre ele datând de zeci de ani şi fiind fapte prescrise, atât din punct de vedere penal, cât şi civil.

Cosby, celebru pentru personajul său supranumit "America's Dad" (Tatăl Americii, n.r.), doctorul Cliff Huxtable din serialul de comedie de succes "Cosby Show", nu a fost niciodată acuzat sau anchetat în mod oficial referitor la vreuna dintre acuzaţiile de abuz. În 2005, actorul a ajuns la o înţelegere într-un proces civil referitor la comportament sexual nepotrivit.

NBC şi Netflix au renunţat la o serie de proiecte cu Bill Cosby după apariţia acuzaţiilor, în luna noiembrie 2014. Turneul de stand-up comedy al actorului, în cadrul căruia mai multe spectacole au fost anulate, a fost, de asemenea, afectat.

Bill Cosby se află în atenţia presei americane de când un alt actor, Hannibal Buress, a spus că starul american este "un violator", în timpul unui spectacol, în octombrie 2014, în Philadelphia, oraşul natal al lui Cosby.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici