Bill Gates finanţează un proiect din industria prezervativelor

Bill Gates, fostul CEO al companiei Microsoft şi, totodată, cel mai bogat om din lume, a finanţat un proiect al unor cercetători australieni care au inventat un tip de prezervativ mult mai sensibil decât cele actuale, cu o textură asemănătoare pielii umane.

196 afișări
Imaginea articolului Bill Gates finanţează un proiect din industria prezervativelor

Bill Gates (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Fundaţia Bill & Melinda Gates a finanţat cu 100.000 de dolari un proiect al cercetătorilor de la Universitatea Wollongong din Australia, care au creat acest tip de prezervativ special, au anunţat reprezentanţii universităţii australiene într-un mesaj video publicat pe YouTube pe 3 iunie, informează huffingtonpost.com.

Savanţii australieni au căutat o alternativă pentru latex şi au creat o nouă substanţă, denumită "hidrogel solid". Robert Gorkin, doctor în inginerie biomedicală, spune că acest material "este fabricat pentru acţiona şi pentru a fi resimţit ca o piele reală".

Creatorii săi speră că senzaţia naturală oferită de acest material îi va convinge pe tot mai mulţi bărbaţi să se protejeze în timpul contactului sexual şi, astfel, să prevină sarcinile nedorite şi răspândirea bolilor cu transmitere sexuală.

Într-un interviu acordat pentru Business Insider Australia, Robert Gordin spune că echipa sa speră să schimbe, cu ajutorul prezervativelor fabricate din hidrogel solid, mentalitatea oamenilor din acele regiuni ale Globului în care sexul protejat nu este perceput ca un element de rutină al sănătăţii sexuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici