Bill Gates, Michael Jordan şi Tom Hanks, premiaţi de Barack Obama cu Medalia Libertăţii în 2016

Bill Gates, Michael Jordan, Robert Redford, Diana Ross, Bruce Springsteen şi Tom Hanks se numără printre cei 21 de sportivi, filantropi şi celebrităţi din showbiz aleşi pentru a primi Medalia Prezidenţială pentru Libertate în 2016, acordată de preşedintele Barack Obama.

324 afișări
Imaginea articolului Bill Gates, Michael Jordan şi Tom Hanks, premiaţi de Barack Obama cu Medalia Libertăţii în 2016

Bill Gates, Michael Jordan şi Tom Hanks, premiaţi de Barack Obama cu Medalia Libertăţii în 2016 (Imagine: Hepta/ Arhiva Mediafax Foto)

Bruce Springsteen, Diana Ross şi Ellen DeGeneres se numără printre sportivii, filantropii şi entertainerii aleşi să primească cea mai înaltă distincţie civilă din Statele Unite ale Americii. Într-una dintre acţiunile sale pe final de mandat, Barack Obama a ales celebrităţi din sport, antreprenoriat, filantropie, activism, din mediul academic şi divertisment, în lista celor 21 de persoane cărora le este acordată Medalia Prezidenţială a Libertăţii în 2016, cea mai înaltă distincţie civilă din SUA.

Laureaţilor, printre care se numără rockerul Bruce Springsteen, cântăreaţa de soul Diana Ross, foştii campioni la baschet Michael Jordan şi Kareem Abdul-Jabbar şi actorii Tom Hanks, Robert De Niro şi Robert Redford, le va fi acordată medalia de preşedintele Obama în cadrul unei ceremonii ce se va desfăşura la Casa Albă pe 22 noiembrie, au declarat, miercuri, reprezentanţi de la Casa Albă.

"Medalia Prezidenţială a Libertăţii nu este cea mai înaltă distincţie civilă a naţiunii noastre, ci este şi un tribut adus ideii că noi toţi, indiferent de unde venim, avem posibilitatea de a schimba această ţară în bine", a declarat Obama.

Medalia se acordă anual persoanelor care au adus contribuţii remarcabile la securitatea sau interesele naţionale ale Statelor Unite, la pacea mondială, cultură sau alte acţiuni publice sau private cu semnificaţie.

Lista din acest an îi include, de asemenea, pe cofondatorul Microsoft, Bill Gates şi sotia sa Melinda, pentru acţiunile din cadrul fundaţiei lor filantropice, pe realizatoarea de televiziune Ellen DeGeneres, actorul Cicely Tyson, arhitectul Frank Gehry şi vedeta de radio Vin Scully. De asemenea, printre laureaţi se numără mai mulţi americani nu atât de bine cunoscuţi, cum ar fi liderul comunităţii de nativi americani Elouise Cobell şi cercetătorul NASA Margaret H. Hamilton.

Printre cei care au primit în trecut Medalia Libertăţii în timpul mandatului preşedintelui Barack Obama sunt campionul de baseball Yogi Berra, compozitorul şi cântăreţul Bob Dylan, laureat în acest an al Premiului Nobel pentru Literatură, regizorul Steven Spielberg şi fostul secretar de stat american Madeleine Albright.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici