Bill Gates oferă 120 de milioane de dolari pentru agricultura din Africa şi India - GALERIE FOTO

Fondatorul companiei Microsoft şi filantropul american Bill Gates va anunţa, joi, acordarea unei donaţii de 120 de milioane de dolari în favoarea unor programe de dezvoltare a securităţii alimentare în Africa şi în India, a anunţat una dintre organizaţiile beneficiare.

404 afișări
Imaginea articolului Bill Gates oferă 120 de milioane de dolari pentru agricultura din Africa şi India - GALERIE FOTO

Bill Gates oferă 120 de milioane de dolari pentru agricultura din Africa şi India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bill Gates va anunţa această iniţiativă, joi, în cadrul World Food Prize Symposium (Simpozionul asupra preţurilor alimentare mondiale), ce are loc în oraşul De Moines din statul american Iowa.

Mai multe proiecte de dezvoltare agricolă, însumând 120 de milioane de dolari, finanţate de fundaţia lui Bill Gates, încearcă să rezolve problemele de securitate alimentară pe termen lung, au explicat reprezentanţii organizaţiei Alliance for a Green Revolution in Africa (AGRA), una dintre organizaţiile beneficiare ale acestei donaţii.

GALERIE FOTO

AGRA a anunţat primirea unei burse de 15 milioane de dolari pentru susţinerea politicilor agricole în cinci ţări africane: Etiopia, Ghana, Mali, Mozambic şi Tanzania.

Potrivit ONU, un miliard de locuitori suferă de foame în lume. Fundaţia lui Bill Gates, cel mai bogat om din lume, are un buget de 3,8 miliarde de dolari pentru anul 2009.

"Spre deosebire de fermierii din restul lumii, fermierii africani, în majoritatea lor fiind femei, nu primesc niciun sprijin din partea guvernelor ţărilor lor", a reamintit Kofi Anan, preşedintele Consiliului AGRA şi totodată fostul secretar general al Naţiunilor Unite.

Celelalte proiecte finanţate de Fundaţia Gates, potrivit informaţiilor oferite de directorul adjunct pentru dezvoltare al fundaţiei, Roy Steiner, vor ajuta populaţiile din Kenia, Malawi, Zambia, Uganda şi India.

Aceste proiecte vizează sectoare foarte diverse, precum cercetări în domeniul culturilor de legume, fructe, ierburi fine şi flori (19 milioane de dolari), promovarea cartofului dulce, diversificarea cerealelor, dezvoltarea unei reţele radio pentru fermieri sau încurajarea legăturilor dintre pieţe şi şcoli.

În India, Fundaţia Gates va finanţa un proiect de gestionare a apei în favoarea populaţiei feminine.

"Programul Fundaţiei este să investească în toate componentele lanţului agricol", a declarat Roy Steiner. "Să investeşti doar într-un domeniu, ignorându-le pe celelalte, nu va produce transformarea necesară. Aceasta este o abordare holistică a transformării agriculturii", a adăugat el.

"Nu există, în toată Africa, o soluţie politică unică pentru promovarea agriculturii pe scară mică. Dacă fermierii au nevoie de un sprijin direct, este la fel de important să accelerăm investiţiile în serviciile publice ca şi pe cele din cercetarea şi dezvoltarea agricolă (...), în irigaţii pe scară mică şi a amenajării drumurilor", a explicat Akin Adesina, vicepreşedintele AGRA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici