Billy Bob Thornton, într-un film inspirat din lumea boxului profesionist

Actorul Billy Bob Thornton va juca în filmul "Pound for Pound", o dramă inspirată dintr-un roman scris de F.X. Toole, acelaşi autor care a scris şi cartea intitulată "Rope Burns", care a stat la baza peliculei "O fată de milioane".

29 afișări
Imaginea articolului Billy Bob Thornton, într-un film inspirat din lumea boxului profesionist

Billy Bob Thornton, într-un film inspirat din lumea boxului profesionist (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ron Shelton asigură scenariul şi regia acestui proiect independent.

Acţiunea filmului prezintă modul neaşteptat în care viaţa unui fost pugilist profesionist, văduv, suferind de depresie după ce nepotul său a fost ucis într-un accident de maşină, se intersectează cu cea a unui tânăr luptător originar din America Latină, care încearcă să scape de moştenirea culturală dificilă a zonei din care provine.

F.X. Toole este pseudonimul regretatului antrenor de box Jerry Boyd. La doi ani după decesul acestuia, poveştile din romanul său intitulat "Rope Burns" au stat la baza peliculei "O fată de milioane", regizată de Clint Eastwood. Acest film, lansat în 2004, a obţinut încasări mondiale de 207 milioane de dolari şi a primit patru premii Oscar.

Romanul "Pound for Pound" a fost publicat în 2006.

Printre proiectele viitoare ale lui Billy Bob Thornton se află şi o dramă a cărei acţiune se desfăşoară în lumea basseball-ului american, intitulată "Three Nights in August". Thornton a devenit cunoscut publicului larg mai degrabă prin rolurile negative pe care le-a jucat. Astfel, el a interpretat personaje precum Karl Childers, un criminal cu probleme mintale, în "Tăişul" (1996), Ed Crane, un frizer laconic şi plictisit care dispune de o sumă de bani provenită din şantaj, în pelicula "Confesiunea unui anonim", dar şi rolul negativ din filmul "Turnul de control", în care a jucat alături de fosta sa soţie, Angelina Jolie. Thornton a câştigat, în 1997, un premiu Oscar pentru scenariul thrillerului "Tăişul".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici