Bistriţa: Peste două mii de persoane au vestit Paştele participând la Marşul Învierii

Peste două mii de persoane au participat, sâmbătă, la Marşul Învierii, organizat pentru al şaselea an consecutiv de Bisericile Penticostală şi Baptistă din Bistriţa, oamenii traversând oraşul de la în capăt la altul în sunet de fanfară şi purtând pancarte cu mesaje biblice.

145 afișări
Imaginea articolului Bistriţa: Peste două mii de persoane au vestit Paştele participând la Marşul Învierii

Bistriţa: Peste două mii de persoane au vestit Paştele participând la Marşul Învierii (Imagine: Mediafax Foto / AFP)

Procesiunea pe muzică de fanfară, la care au participat membri de toate vârstele ai Bisericilor Evanghelice din Bistriţa, a început pe Bulevardul Independenţei, la ieşirea din oraş dinspre Cluj, a continuat pe traseul Str. Gării - Bd. Decebal - Str. Crinilor - Piaţa Petru Rareş şi s-a încheiat pe pietonalul Liviu Rebreanu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Participanţii la marş au purtat pancarte cu mesaje precum ”Isus a zis: Eu sunt Învierea şi Viaţa”, ”Isus a zis: Eu sunt Păstorul cel bun”, ”Isus a zis: Eu sunt Pâinea vieţii”, ”Dumnezeu care a înviat pe Domnul ne va învia şi pe noi”, ”Adu-ţi aminte de Domnul Isus Hristos înviat din morţi”, ”Dumnezeu să binecuvânteze România”.

Printre participanţii la marş s-au aflat preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, Emil Radu Moldovan, primarul oraşului Beclean, Nicolae Moldovan (PSD), senatorul PSD Ioan Deneş, consilierii judeţeni Robert Sighiartău (PDL) şi Samuel Coman (PNL).

Echipaje de Poliţie au însoţit coloana, circulaţia fiind îngreunată pe străzile traversate de participanţi.

Preşedintele CJ, Emil Radu Moldovan, le-a spus participanţilor că Marşul Învierii este “o manifestare frumoasă care a îmbogăţit Bistriţa”.

“Pentru mine a devenit deja o tradiţie ca Învierea să fie pregătită prin acest marş. Mă bucur că în acest an şi celelalte biserici neoprotestante din judeţ s-au alăturat bisericilor din Bistriţa, iar numărul participanţilor a crescut. Sărbătorile pascale sunt cele mai importante ale creştinătăţii, asta ne arată că există viaţă şi după, că eforturile noastre pe pământ nu vor fi zadarnice. Fiecare dintre noi, în fiecare zi, ar trebui să ne organizăm viaţa cu gândul la judecata de apoi. Cu toţii am fi mai buni, mai înţelegători, mai puţini oameni cu greutăţi şi neajunsuri, mai puţini cei care n-au ce să pună pe masă de Paşte. Asta e o datorie a noastră, a tuturor. Viaţa de zi cu zi ne fură de la lucrurile importante. E momentul să ne analizăm viaţa, ceea ce facem”, a spus şeful CJ Bistriţa-Năsăud.

La rândul său, primarul Bistriţei, Ovidiu Creţu (PSD), a spus că la Bistriţa, Marşul Învierii are “semnificaţii multiple” pentru oraş.

“Marşul Învierii arată că Bistriţa este un oraş creştin, un oraş tolerant, care admite multietnicitatea şi multiconfesionalitatea. Acest marş e o dovadă, faptul că participă mii de oameni arată că Bistriţa este într-adevăr un oraş european, creştin. Arătăm ataşamentul tuturor faţă de valorile creştine, faţă de ce am realizat de-a lungul a peste 2.000 de ani de credinţă. Acest marş mai arată că dorim să afirmăm credinţa noastră în Învierea Domnului, în mântuirea noastră. Acesta e de fapt esenţialul: noi credem cu tărie că vom ajunge la mântuire. De Paşte, vă doresc să aveţi pace, bucurie şi sănătate şi mântuire. Hristos a înviat!”, a spus edilul.

După discursurile oficialităţilor, cei prezenţi au asistat la un concert de muzică creştină susţinut de corurile bisericilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici