Björk şi-a scandalizat fanii chinezi, strigând la un concert "Tibet! Tibet! "

Cântăreaţa islandeză Björk a provocat furia fanilor săi chinezi, duminică, în timpul concertului susţinut la Shanghai, după ce a strigat, la finalul unei piese, "Tibet! Tibet!", informează site-ul purpeople.com.

23 afișări
Imaginea articolului Björk şi-a scandalizat fanii chinezi, strigând la un concert "Tibet! Tibet! "

Björk şi-a scandalizat fanii chinezi, strigând la un concert "Tibet! Tibet! "

Potrivit site-ului NouvelObs.com, după ce a cântat piesa "Declare Independence", artista islandeză a scandat "Tibet! Tibet!", punându-şi fanii chinezi într-o situaţie inconfortabilă. "Atmosfera era ciudată, oamenii nu au huiduit, dar au părăsit locul în grabă", a declarat un profesor britanic care a asistat la concert.

Declaraţia lui Björk nu a fost preluată de presa de stat, însă site-urile internet au fost luate cu asalt de utilizatorii dornici să comenteze "incidentul". "Dacă a făcut într-adevăr asta, atunci această femeie provoacă silă", a declarat un chinez pe site-ul Sina.com.

Teritoriul Tibetului, din care o parte este integrat Chinei, se află în centrul a numeroase conflicte regionale. Guvernul tibetan, care se află în exil şi cere independenţa, consideră prezenţa chineză ca pe o ocupaţie străină şi susţine că mii de tibetani au fost masacraţi de chinezi.

Björk a folosit melodia "Declare Independence" în mai multe rânduri, în semn de susţinere faţă de diverse cauze. Luna trecută, în timpul unui concert în Japonia, ea a dedicat acest cântec provinciei Kosovo.

În videoclip, artista apare în ţinută de luptă, purtând drapelul Groenlandei şi al Insulelor Feroe, teritorii controlate de Danemarca.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici