"Bohemian Rhapsody", cel mai bun cântec al tuturor timpurilor (Galerie Video)

Piesa "Bohemian Rhapsody", a formaţiei Queen, a fost desemnată cea mai bună melodie a tuturor timpurilor, potrivit rezultatelor unui top realizat printre iubitorii de muzică din Marea Britanie.

242 afișări
Imaginea articolului "Bohemian Rhapsody", cel mai bun cântec al tuturor timpurilor (Galerie Video)

"Bohemian Rhapsody", cel mai bun cântec al tuturor timpurilor

Potrivit unui sondaj la care au participat 10.000 de oameni, "Bohemian Rhapsody", de două ori ajunsă pe locul întâi în topurile muzicale din Marea Britanie, a surclasat hituri ale lui Bryan Adams, Robbie Williams şi John Lennon, informează femalefirst..co.uk.

"Avem un câştigător lăudabil", a declarat coordonatorul sondajului, John Sewell, de la onepoll.com

"Bohemian Rhapsody" s-a aflat pe primul loc în topurile din Marea Britanie în 1975.

Hitul a revenit în clasamente în 1991, după moartea artistului Freddie Mercury, când a rămas în top timp de 14 săptămâni.

Totodată, a fost singura melodie vândută într-un milion de copii în două ocazii diferite, fiind prezentă pe lista oficială a celor mai bune cântece din Marea Britanie.

Melodia a modificat poziţiile clasamentelor de mai multe ori, fiind votată cel mai bun cântec din ultimii 25 de ani de British Phonographic Industry (BPI), la doar doi ani de la difuzare.

"Bohemian Rhapsody" a fost inclusă în Grammy Hall of Fame, în 2004, şi se află pe locul al doilea în clasamentul celor mai difuzate piese de la radio, tonomate sau în cluburi.

Pe locul al doilea în top s-a situat melodia "Y.M.C.A" a grupului disco Village People, lider în clasamentele muzicale din Marea Britanie în 1979.

Pe locul al treilea se situează Bryan Adams, cu "(Everything I Do) I Do It for You", tema sonoră a filmului "Robin Hood", care a fost lider de top 16 săptămâni în 1991.

În top urmează în ordine: "Angels" (Robbie Williams), "Red, Red Wine" (UB40), "Imagine" (John Lennon), "Sweet Child O' Mine" (Guns 'N' Roses), "Billie Jean" (Michael Jackson), "Dancing Queen" (Abba), "Can't Get You out of My Head" (Kylie Minogue).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici