Bono a revenit pe scenă după intervenţia chirurgicală la spate

Bono, solistul trupei U2, a revenit pe scenă, vineri, după o absenţă de două luni cauzată de o intervenţie chirurgicală la spate, trupa irlandeză reluându-şi cu această ocazie turneul mondial despre care managerul grupului susţine că va fi cel mai profitabil din istorie.

45 afișări
Imaginea articolului Bono a revenit pe scenă după intervenţia chirurgicală la spate

Bono a revenit pe scenă după intervenţia chirurgicală la spate (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Trupa irlandeză U2 a concertat vineri seara pe stadionul olimpic din Torino, iar Bono a mers, a ţopăit, a alergat şi a dansat pe scenă, făcându-i pe fani să uite ca are 50 de ani şi că a petrecut ultimele 10 săptămâni în convalescenţă, după o intervenţie chirurgicală la coloana vertebrală, ce a avut loc în luna mai, în Germania.

"Problema este că nu ştiu prea bine cum să mă temperez. La un anumit moment, trebuie să le permiţi cântecelor să îţi dicteze ritmul", a declarat Bono pentru agenţia de presă Reuters, cu puţin timp înainte de începerea acestui concert, care marchează reluarea turneului mondial "360° Tour" al grupului U2.

Bono a declarat cu această ocazie că în perioada de convalescenţă a făcut terapie recuperatorie timp de 3-4 ore pe zi. Concertul trupei U2 de la Torino a debutat cu piesele "Beautiful Day" şi "Magnificent", grupul irlandez interpretând în premieră şi două piese noi - "North Star Acoustic" şi "Glastonbury".

Bono le-a mulţumit fanilor pentru scrisorile şi e-mail-urile prin care aceştia îi doreau însănătoşire grabnică.

"Această trupă este ca o familie. O afacere de familie, iar eu sunt fiul ei risipitor. Vreau să le mulţumesc fraţilor mei pentru răbdarea lor", a declarat Bono, referindu-se, totodată, la colegii săi de trupă.

Solistul irlandez a suferit o intervenţie chirurgicală la spate, în luna mai, medicii germani care l-au operat declarând că muzicianul irlandez suferea de o paralizie parţială. Această operaţie a obligat trupa U2 să îşi amâne concertele prevăzute în America de Nord, ce făceau parte din acest turneu mondial, până în lunile mai şi iunie din 2011, biletele originale rămânând valabile.

Turneul mondial "360° Tour" al trupei U2 a debutat la Barcelona în iunie 2009.

Paul McGuinness, managerul trupei irlandeze, a declarat că Bono s-a antrenat intens pentru a putea reveni pe scenă, iar grupul U2 a înregistrat câteva piese noi în perioada de convalescenţă a solistului.

"Aşa se întâmplă de fiecare dată. Medicii sunt încrezători şi i-au permis să urce din nou pe scenă. Există o perioadă mică de recuperare pentru afecţiunile spinale", a declarat McGuinness.

"Până la sfârşitul anului, acest turneu va fi cel mai profitabil din toate timpurile. Şi vom avea încă alte 20-30 de concerte prevăzute pentru anul viitor", a adăugat managerul trupei irlandeze.

Paul McGuinness consideră că încasările obţinute de pe urma acestui turneu, care se va încheia în 2011, se vor situa în intervalul 650-700 de milioane de dolari.

Potrivit Billboard Boxscore, încasările generate de turneul mondial "360° Tour" al trupei U2 vor depăşi astfel încasările turneului "Bigger Bang Tour" al grupului britanic Rolling Stones, care a generat 558 de milioane de dolari în perioada 2005-2007.

Managerul trupei irlandeze a precizat, totodată, că întreruperea turneului U2 a cauzat pagube de 15 milioane de dolari, însă acestea au fost acoperite de companiile de asigurări.

Rockerii irlandezi din trupa U2, care au încasat peste 130 de milioane de dolari din turneul lor mondial "360°" şi din alte contracte comerciale, în perioada iunie 2009 - iunie 2010, s-au clasat pe prima poziţie în topul Forbes al muzicienilor cu cele mai mari venituri pe plan mondial anul trecut.

Turneul mondial "360°" promovează cel de-al 12-lea album de studio al U2, "No Line On The Horizon", lansat pe 2 martie 2009. Potrivit specialiştilor, acest turneu este cel mai scump din istorie, însă strategia trupei irlandeze de mărire a capacităţii scenice, cu ajutorul unei uriaşe scene mobile rotative, o premieră în domeniu, a avut rezultatele scontate. Fiecare concert a generat încasări medii de 7 milioane de dolari, fiind urmărit, în medie, de aproape 70.000 de spectatori - un nou record în domeniu.

Trupa U2, formată din Bono (voce şi chitară), The Edge (chitară, clape şi voce), Adam Clayton (chitară bas) şi Larry Mullen Jr. (tobe şi percuţie), a fost fondată în 1976, când membrii acesteia erau încă adolescenţi fără cunoştinţe aprofundate de muzică. Însă, până la mijlocul anilor '80, trupa a căpătat notorietate la nivel internaţional, remarcată fiind pentru sound-ul său intens şi profund, pentru vocea plină de pasiune a lui Bono şi interpretarea la chitară a lui The Edge. Succesul de care s-au bucurat ca trupă live a fost chiar mai mare decât cel obţinut de pe urma albumelor vândute, până ce discul din 1987, "The Joshua Tree", a ridicat statutul formaţiei de la "eroi la superstaruri", după cum a apreciat revista Rolling Stone.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici