Bono, cel mai bogat star rock de pe planetă, după listarea la bursă a Facebook

Liderul trupei U2, Bono, ar putea deveni cel mai bogat star rock de pe planetă, întrecându-l astfel pe fostul membru al trupei Beatles, Sir Paul McCartney, după ce compania Facebook va fi listată la bursă.

1091 afișări
Imaginea articolului Bono, cel mai bogat star rock de pe planetă, după listarea la bursă a Facebook

Bono, cel mai bogat star rock de pe planetă, după listarea la bursă a Facebook (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Bono deţine 1,5 % din acţiunile Facebook, prin firma sa, Elevation Partners. Acţiunile sale sunt evaluate la aproape un miliard de dolari (630 de milioane de lire sterline), când Facebook va fi listată la bursă, informează nme.com.

Bono a investit în Facebook în 2009 şi a plătit aproape 90 de milioane de dolari (56 de milioane de lire sterline) pentru acţiunile sale. Astfel, Bono ar putea deveni, în curând, cel mai bogat rocker în viaţă, cu o avere de 1,1 miliarde de dolari, cu 300 de milioane de dolari mai bogat decât cel care conduce clasamentul în prezent, Sir Paul McCartney.

Publicul se aşteaptă ca o parte din banii câştigaţi de Bono să fie îndreptaţi către acţiunile caritabile pe care acesta le susţine în ţările subdezvoltate de pe continentul african.

Bono este o figură legendară a rockului mondial. S-a remarcat atât ca lider al trupei U2, cu hituri precum "One" sau "With or Without You", turnee mondiale spectaculoase cât şi prin implicarea sa în acţiuni ce au de-a face cu apărarea drepturilor omului în ţări din Africa sau Asia. Numele lui Bono a fost vehiculat de mai multe ori ca propunere la Premiul Nobel pentru Pace.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici