Brad Pitt va produce un film inspirat din legendele despre Dracula

Compania de producţie înfiinţată de actorul american Brad Pitt va produce, în colaborare cu Summit Entertainment, lungmetrajul "Vlad", inspirat din legedendele care circulă pe seama contelui Dracula, informează empireonline.com.

90 afișări
Imaginea articolului Brad Pitt va produce un film inspirat din legendele despre Dracula

Brad Pitt va produce un film inspirat din legendele despre Dracula (Imagine: Mediafax Foto)

Acest proiect cinematografic, al cărui titlu este "Vlad", va beneficia de un scenariu scris de actorul Charlie Hunnam, cunoscut pentru rolurile din filmul "Green Street" şi serialul de televiziune "Sons Of Anarchy", regia filmului fiind asigurată de Anthony Mandler, un cunoscut regizor de videoclipuri, care a colaborat deja cu Rihanna şi Eminem.

"Vlad" va prezenta povestea tânărului prinţ Dracula, anticipând ascensiunea viitorului domnitor Vlad Ţepeş, monarhul valah aflat în spatele mitului Dracula.

Compania Summit Entertainment a achiziţionat drepturile asupra acestui proiect în urmă cu câţiva ani, însă proiectul nu a putut fi iniţiat din diverse motive. Potrivit blogului Heat Vision de pe Hollywood Reporter, Summit Entertainment speră să realizeze "un film îndrăzneţ din punct de vedere vizual despre o perioadă radicală din istorie".

Brad Pitt a interpretat în 1994 rolul unui vampir în filmul "Interviu cu un vampir: Cronicile Vampirilor" în care a jucat alături de Tom Cruise.

În 1992, Francis Ford Coppola a regizat filmul "Dracula", în care au jucat Winona Ryder, Anthony Hopkins şi Gary Oldman. Scriitorul britanic Bram Stoker (1847-1912) l-a folosit pe Vlad Ţepeş ca sursă de inspiraţie pentru romanul său, "Dracula", publicat în 1897. Tot Bram Stoker a avut ideea să asocieze această legendă europeană cu un animal sud-american - liliacul hematofag denumit şi "Vampir" (Desmodus rotundus).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici