BRIT Awards 2013: Emeli Sande a primit patru nominalizări - VIDEO

Cântăreaţa Emeli Sande, care a avut o ascensiune spectaculoasă în ultimele 12 luni în muzica britanică, a fost nominalizată la patru categorii de premii la gala BRIT Awards 2013.

204 afișări
Imaginea articolului BRIT Awards 2013: Emeli Sande a primit patru nominalizări - VIDEO

Emeli Sande (Imagine: Hepta)

Artista britanică, al cărei disc "Our Version of Events" a avut cele mai mari vânzări în 2012 în Marea Britanie, a fost nominalizată la categoriile "cea mai bună cântăreaţă", "cel mai bun album", iar două dintre piesele sale au fost nominalizate la categoria "cel mai bun single".

Grupul Mumford and Sons şi Alt-J au primit trei nominalizări fiecare. Rita Ora a primit şi ea trei nominalizări, din care două la categoria "cel mai bun single", în timp ce Muse, Paloma Faith, Plan B şi Olly Murs vor concura fiecare la două categorii de premii.

Amy Winehouse a fost nominalizată la categoria "cea mai bună cântăreaţă britanică", graţie unui album ce include şi câteva piese originale, ce a fost lansat după moartea artistei.

Jessie Ware, Ben Howard, Rihanna şi Coldplay au primit şi ei câte două nominalizări. Dacă Rihanna se va impune la categoria "cea mai bună cântăreaţă internaţională", aceasta va fi cea de-a treia victorie consecutivă pentru artista născută în Barbados.

Adele, care a fost marea câştigătoare a galei BRIT Awards din 2012, a fost nominalizată la categoria "cel mai bun single", cu piesa "Skyfall", de pe coloana sonoră a filmului "007: Coordonata Skyfall", în aceeaşi zi în care a primit şi o nominalizare la Oscar.

Emeli Sande a fost desemnată cea mai bună artistă debutantă în urmă cu un an, la gala BRIT Awards 2012.

Albumul ei de debut, "Our Version of Events", s-a vândut în 1,4 milioane de copii în Marea Britanie anul trecut, iar ea a cântat atât la ceremonia de deschidere, cât şi la cea de închidere la Jocurile Olimpice de la Londra.

Cele două piese ale sale care vor concura la categoria "cel mai bun single" sunt "Next To Me" şi "Beneath Your Beautiful".

La categoria "cel mai bun album", considerat cel mai important din cadrul galei BRIT Awards, Emeli Sande va concura cu Plan B, Alt-J, Paloma Faith şi Mumford and Sons.

Alt-J şi Mumford and Sons vor concura şi la categoria "cel mai bun grup britanic", alături de Muse, One Direction şi The xx.

Calvin Harris, Richard Hawley, Ben Howard, Olly Murs vor concura alături de Plan B la categoria "cel mai bun cântăreţ britanic".

La categoria "cea mai bună cântăreaţă britanică" au fost nominalizate Amy Winehouse, Emeli Sande, Paloma Faith, Bat For Lashes şi Jessie Ware.

Categoria "cel mai bun artist live" a fost reintrodusă în acest an, iar celebra trupă The Rolling Stones a fost din nou nominalizată, la 35 de ani de la prima ei selecţie la BRIT Awards.

Prima ediţie a galei BRIT Awards a avut loc în 1977, iar a doua a avut loc abia în 1982.

Cea de-a 33-a gală BRIT Awards va avea loc la O2 Arena din Londra, pe 20 februarie. Ceremonia va fi prezentată de actorul James Corden, iar printre artiştii care vor cânta pe scenă se numără nume mari din industria muzicală britanică, precum Muse, Robbie Williams, Mumford and Sons, Ben Howard şi One Directions. Trofeele ce vor fi înmânate câştigătorilor din acest an au fost realizate de artistul Damien Hirst şi au forma unor statuete albe ce imită silueta umană, decorate cu buline multicolore.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici