Britanicii de pe Titanic au murit pentru că erau prea politicoşi (Video)

Majoritatea pasagerilor britanici de pe pachebotul Titanic, care s-a scufundat în 1912 după ce s-a lovit de un aisberg, au murit pentru că au aşteptat politicoşi lansarea bărcilor de salvare, informează bbc.co.uk.

147 afișări
Imaginea articolului Britanicii de pe Titanic au murit pentru că erau prea politicoşi (Video)

Britanicii de pe Titanic au murit pentru că erau prea politicoşi (Video)

Un expert în studii comportamentale a declarat că datele actuale sugerează faptul că bărbaţii britanicii erau pe atunci înclinaţi să aibă o atitudine elegantă faţă de femei, în timp ce americanii erau mult mai "individualişti".

Femeile şi copii aveau, în acele condiţii, cu 70% mai multe şanse să supravieţuiască decât bărbaţii.

Pachebotul Titanic s-a scufundat în 1912, după ce s-a ciocnit de un aisberg. Acest accident s-a soldat cu pierderea a 1.500 de vieţi.

David Savage, de la Queenland University of Technology, a studiat acest caz tragic şi a analizat felul în care oamenii reacţionează în viaţă şi în situaţiile în care se confruntă cu moartea.

Savage a declarat că au existat multe declaraţii din Statele Unite şi Marea Britanie, în care multe dintre femeile supravieţuitoare au explicat că bărbaţii lor au fost cei care le-au urcat în bărcile de salvare.

Apoi, ei "s-au dus în spatele vaporului ca să fumeze o ţigară, să discute împreună, amical, în timp ce vaporul se scufunda".

Transatlanticul "de nescufundat" Titanic a fost înghiţit de apele îngheţate ale Atlanticului în timpul primei lui călătorii, pe ruta Southampton - New York. Martorii supravieţuitori au declarat că, pe măsură ce se scufunda, Edward John Smith, căpitanul vasului, a strigat: "Fiţi englezi, băieţi, fiţi englezi!"

"Amintiţi-vă că acest eveniment s-a produs în plină epocă edwardiană, în care a fi un gentleman reprezenta ţelul social cel mai înalt", a explicat Savage. Acesta a adăugat că normele sociale precum "femeile şi copiii, mai întâi" erau foarte puternice în cultura britanică şi că au funcţionat în acele circumstanţe.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici