Bronz rapid, de durată. Importanţa alimentaţiei în timpul expunerii la soare. Ce recomandă medicii?

  • Afinele, zmeura şi căpşunile protejează pielea la plajă, în timpul expunerii la soare.
  • Bianca nu obişnuieşte să mănânce pe plajă, indiferent cât stă la soare.
  • Roşiile şi morcovii au beta-caroten şi te ajută să menţii bronzul mai mult timp.
  • Nutriţionistul recomandă să nu consumi produse prăjite şi bogate în grăsimi
766 afișări
Imaginea articolului Bronz rapid, de durată. Importanţa alimentaţiei în timpul expunerii la soare. Ce recomandă medicii?

Bronz rapid, de durată

Ceea ce mâncăm atunci când mergem la plajă ne poate proteja pielea şi ne poate ajuta să obţinem un bronz uniform pe termen lung. Alimentele bogate în vitamina C şi E sunt aliaţi buni pentru plajă, deoarece au proprietăţi antioxidante şi ajută la oprirea radicalilor liberi. În plus, Omega 3 ajută la protejarea pielii de daunele care pot fi cauzate de razele soarelui.
 
Dermatologul Rodica Olteanu spune ce alimente putem pune în geanta de plajă: „V-aş recomanda să luaţi multe fructe şi dintre acestea, afinele, fructele de pădure, zmeura, căpşunile, care conţin multă vitamina C care este un antioxidant puternic şi pe care puteţi să-l asimilaţi într-un iaurt, într-un smoothie, ca să puteţi să-l păstraţi mai multă vreme”.
 
Bianca ar putea sta pe plajă de dimineaţă până seara. Chiar şi aşa, mâncarea nu face parte dintre lucrurile pe care le pune în geanta de plajă.
 
„De obicei nu consum alimente pe plajă, nu mănânc, beau multe lichide şi cam atât. Nu obişnuiesc să-mi iau alimente deoarece e caldură şi îmi e frică să nu se strice”, povesteşte ea.
 
Medicul spune însă că hidratarea nu este suficientă la plajă. Iată cum cum am putea mânca sănătos şi nutritiv chiar şi atunci când mergem să ne bronzăm:
 
„Să nu amânăm mesele de prânz sau masa de seară sau să le suplinim doar cu o cafea. Şi cafeaua este antioxidant, dar cafeaua nu este recomandabilă datorită celorlalte efecte adverse pe care le are. În schimb puteţi să vă faceţi felii foarte subţiri de morcovi, de castraveţi, pe care să le puneţi cu gheaţă şi se pot consuma pe plaja foarte uşor ca şi avocado”, recomandă medicul dermatolog.
 
Nucile şi seminţele pot fi şi ele un aliat puternic în protejarea pielea. Sunt bogate în Omega 3 şi Omega 6 şi sunt o alternativă sănătoasă la mâncarea pe care o oferă restaurantele din apropierea plajelor.
 
„Pentru sănătatea pielii, în primul rând trebuie să avem o hidratare bună, apoi sigur, sursele de proteine, în special aminoacizii din colagenul care formează de fapt ulterior colagenul şi elastina din pielea noastră. Vitamina C este într-adevăr implicată în sinteza acestui colagen şi sunt de evitat alimentele sau lucrurile care dăunează microcirculaţiei, cum ar fi fumatul, de exemplu sau alimentele prăjite”, spune Cristian Mărgărit, consultant în nutriţie.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici