Bruce Springsteen şi U2 vor participa la ceremonia de investire a preşedintelui Obama

Bruce Springsteen, trupa irlandeză U2, actorul Denzel Washington şi cântăreaţa Beyonce se numără printre celebrităţile care vor participa, duminică, la ceremonia oficială de investire în funcţie a preşedintelui american Barack Obama, ce va fi transmisă de postul HBO.

21 afișări
Imaginea articolului Bruce Springsteen şi U2 vor participa la ceremonia de investire a preşedintelui Obama

Preşedintele Barack Obama (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"We Are One: The Obama Inaugural Celebration at the Lincoln Memorial" este primul din evenimentele oficiale sponsorizate de asociaţia Presidential Inaugural Committee for Barack Obama's Inauguration.

Postul HBO va transmite în exclusivitate acest eveniment, programat să înceapă la ora locală 19.00.

Multe dintre detaliile acestei gale urmează să fie finalizate în cursul zilelor următoare, dar producătorul executiv al ceremoniei, George Stephens Jr., a declarat că tema centrală a galei va consta în rolul preşedintelui Obama în istorie, alături de ceilalţi preşedinţi americani care au condus Statele Unite în perioade dificile.

"Nu va fi o celebrare a victoriei, ci o sărbătoare despre solidaritatea naţională în faţa perspectivelor de viitor pe care va trebui să le înfruntăm", a declarat Stephens. "Există o puternică conotaţie istorică în acest eveniment. Muzica din concert va reflecta aceasta. Lincoln Memorial este un loc sacru", a explicat Stephens.

Directorul de producţie Don Mischer împărtăşeşte acest punct de vedere şi a declarat că "va fi un program emoţionant", explicând faptul că artiştii şi muzica lor au fost aleşi în funcţie de "legătura pe care o au cu istoria".

Lincoln Memorial reprezintă locul unde au avut loc multe evenimente legendare pentru istoria Statelor Unite, începând cu concertul din 1939 al cântăreţei Marian Anderson din duminica Paştelui şi cu celebrul discurs "I Have a Dream" al lui Martin Luther King Jr., un sfert de secol mai târziu.

Micher şi Stephens trebuie să organizeze acest eveniment pe baza unui program alcătuit cu mare rapiditate, deoarece au aflat că vor produce acest spectacol doar cu câteva săptămâni în urmă, iar câţiva artişti nu au confirmat deocamdată participarea.

Printre artiştii care vor evolua în cadrul acestei gale se mai numără Mary J. Blige, Garth Brooks, Sheryl Crow, Usher, John Legend, Shakira, James Taylor, Josh Groban, Herbie Hancock, John Mellencamp, Heather Headley, Jennifer Nettles şi Renne Fleming.

Alţi artişti de renume vor fi anunţaţi în curând, a declarat Stephens, care a precizat că piesele interpretate vor fi potrivite cu specificul evenimentului şi, în multe cazuri, mai mulţi artişti vor cânta împreună.

Câteva pasaje cu conţinut istoric vor fi citite de Queen Latifah, Jamie Foxx şi Martin Luther King III. Obama, vicepreşedintele ales Joe Biden şi familiile lor se vor afla printre spectatori. Obama va urca şi pe scenă, deşi rolul său nu a fost deocamdată dezvăluit.

Stephens a lăudat răspunsul pozitiv al artiştilor faţă de acest eveniment, declarând că multe nume sonore din industria divertismentului au acceptat imediat propunerea de a participa la gala din Washington şi faptul că artiştii au dat dovadă de multă generozitate, urmând să îşi plătească costurile de transport din fonduri proprii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici