Bucate regale, pregătite de bloggeri pentru principesa Margareta - GALERIE FOTO

Cremă de creveţi cu ou şi avocado, somon la cuptor cu sos special de rodii şi prăjitură cu ciocolată - acestea au fost câteva dintre reţetele din "Cartea regală de bucate" pe care cinci bloggeri culinari le-au adaptat special pentru principesa Margareta, luni, la Palatul Elisabeta.

1592 afișări
Imaginea articolului Bucate regale, pregătite de bloggeri pentru principesa Margareta - GALERIE FOTO

Bucate regale, pregătite de bloggeri pentru principesa Margareta (Imagine: Catalin Abagiu/Mediafax Foto)

Înainte de prezentarea fastuoasă a felurilor de mâncare, a avut loc momentul preparării acestora, de către cei cinci participanţi, aşezaţi cuminţi, fiecare la bancul lui de lucru.

Astfel, Andreea Jugănaru a ales unul dintre cele mai sofisticate feluri de mâncare - sos de mango şi rodii cu somon la cuptor. În "Cartea regală de bucate", scrisă de principesa Margareta, această reţetă aparţine mezinei familiei, principesa Maria. Pe lângă ingredientele exotice ale reţetei regale - mango, seminţe de rodie şi coriandru -, Andreea Jugănaru şi-a adus şi "atingerea personală". Pentru a da un suflu şi mai proaspăt reţetei, ea a adăugat vin de rodie.

Andreea Jugănaru scrie la un blog care are ca temă mâncarea chinezească. În acest domeniu, ea spune că nu are foarte mult spaţiu pentru improvizaţie. În bucătăria Casei Regale se descurcă de minune, amestecând într-un bol seminţe de rodie şi mango. Andreea spune că a ales reţeta cu somon pentru că îi place foarte mult peştele, dar reţeta din "Cartea regală de bucate" pe care a încercat-o şi a savurat-o de cele mai multe ori a fost tarta cu lămâie. Următoarea sa oprire gastronomică regală va fi îngheţata cu cafea.

Cei cinci bloggeri au fost vizitaţi în bucătărie de principesa Margareta, care, la finalul serii, le-a oferit diplome. Astfel, au fost premiaţi următorii bloggeri culinari: Anca Feodor, Andreea Jugănaru, Antonina Sociu, Brînduşa Scheau şi Mihai Lambru.

Prin intermediul proiectului Passion4Cooking, iniţiat de Electrolux, cei cinci food bloggeri au avut astfel ocazia să-şi demonstreze măiestria culinară în bucătăria regală a Palatului Elisabeta şi să ia cina împreună cu principesa Margareta.

GALERIE FOTO

În cele peste 200 de pagini, volumul "Carte regală de bucate" cuprinde, pe lângă reţete şi portrete ale unor personaje, fotografii ale mâncărurilor prezentate şi imagini cu membri ai familiilor regale din Europa. Volumul se încheie cu o lecţie de bune maniere în timpul mesei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici