Bucureştiul, locul 13 la cinste

Bucureştiul ocupă poziţia a 13-a într-un clasament al oraşelor cu cei mai cinstiţi locuitori, stabilit de reporterii revistei Reader's Digest în urma unui test ce a inclus 32 de ţări şi care a constat în "pierderea" intenţionată a 960 de telefoane mobile în locuri publice.

1 afișare
Imaginea articolului Bucureştiul, locul 13 la cinste

Bucureştiul, locul 13 la cinste

Reporterii revistei Reader's Digest din cele mai populate oraşe din 32 de ţări au fost rugaţi să "piardă", în locuri publice, 960 de telefoane mobile nou-nouţe, cu o valoare medie pe piaţă. Rezultatul - din 960, au fost recuperate 68%, adică 654.

Procentul cel mai ridicat de retururi a fost înregistrat în cel mai mic oraş care a participat la test: Ljubljana, capitala slovenă cu o populaţie de numai 267.000 de locuitori. Aici, un singur telefon din cele 30 nu a fost returnat proprietarului.

Pe locul imediat următor s-a aflat una dintre cele mai mari metropole ale lumii, Toronto (Canada), care are o populaţie de 5,4 milioane de locuitori, aici fiind returnate 28 din cele 30 de telefoane "pierdute".

Capitala Coreei de Sud, Seul, s-a situat pe locul al treilea, urmată de Stockholm (Suedia), unde oamenii au afirmat că a face un bine cuiva este un lucru absolut normal, în viaţa de zi cu zi. Pe locul al cincilea în clasament, cu 24 de telefoane returnate, s-au situat Bombay (India), Manila (Filipine) şi New York.

În ceea ce-i priveşte pe locuitorii Bucureştiului, rezultatele testului realizat de reporterii Reader's Digest pe 4 şi 5 aprilie 2007 arată că peste jumătate dintre aceştia (53%) au dovedit că nu sunt cinstiţi. Astfel, din cele 30 de telefoane Nokia 2610 "uitate" în trei locuri aglomerate din Capitală - la un supermarket din Militari, în Piaţa Universităţii şi în Parcul Cişmigiu -, doar 14 au fost înapoiate, restul de 16 fiind însuşite de cei ce le-au găsit.

Bucureştiul e urmat doar de Hong Kong (Hong Kong) şi Kuala Lumpur (Malaezia), unde doar 13 din cele 30 de telefoane "pierdute" au fost recuperate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici