Bulz cu o lungime de 189 de metri, la Festivalul de Nunţi din Sibiu

Bucătarii au reuşit să prepare, sâmbătă, un bulz cu o lungime de 189 de metri, la Festivalul Internaţional de Nunţi şi Gastronomie care are loc la Sibiu, doborând astfel recordul mondial la cel mai lung bulz preparat în România.

41 afișări
Imaginea articolului Bulz cu o lungime de 189 de metri, la Festivalul de Nunţi din Sibiu

Bulz cu o lungime de 189 de metri, la Festivalul de Nunţi din Sibiu (Imagine: Mediafax Foto)

Evenimentul a avut loc în parcarea Sălii Sporturilor "Transilvania" din Sibiu, unde au fost aşezate în linie dreaptă o sută de mese necesare pentru a putea întinde bulzul.

Bucătarii au reuşit să prepare bulzul după aproximativ opt ore de muncă.

"Nu am făcut mai mult de 200 de metri de bulz, însă am reuşit să depăşim vechiul record cu 39 de metri. Rămâne să parcurgem paşii pentru omologarea lui", a declarat Mihai Zugravu, PR-ul evenimentului.

Bulzul a fost împărţit în mii de porţii şi distribuit sibienilor veniţi la festival.

"Au fost mai mult de cinci mii de porţii. Le-am pierdut numărul pentru că au fost cozi pe două rânduri şi nu am mai putut număra", a afirmat Mihai Zugravu.

Potrivit organizatorilor, pentru prepararea bulzului au fost folosite materii prime care depăşesc o mie de kilograme: 800 litri de apă, 250 de kilograme de brânză, 400 de kilograme de mălai, 14 kilograme de sare şi 30 de litri de ulei.

Anul trecut, în localitatea Turia, judeţul Covasna, a fost preparat un bulz lung de 150,32 de metri, care a intrat în Cartea Recordurilor.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici