C.V. Tudor îl acuză pe Ion Cristoiu că l-a turnat la Securitate

Liderul PRM, Corneliu Vadim Tudor, l-a acuzat, luni seară, într-o emisiune televizată, pe jurnalistul Ion Cristoiu, că l-a turnat la Securitate, sub numele conspirativ "Coroiu".

310 afișări
Imaginea articolului C.V. Tudor îl acuză pe Ion Cristoiu că l-a turnat la Securitate

C.V. Tudor îl acuză pe Ion Cristoiu că l-a turnat la Securitate (Imagine: Mediafax/AFP)

Conform lui Vadim Tudor, acest fapt reiese din două file pe care le are de la CNSAS.

"A fost mai mult decât turnător, a fost sursă", a declarat CV Tudor la B1 TV, referindu-se la Cristoiu.

Vadim Tudor a prezentat una din cele două file care ar reprezenta nota-raport a unui locotenent-major Stana Creţa, după discuţiile cu "Coroiu".

Conform notei, sursa Coroiu "raporta" că din discuţiile purtate cu Paul Anghel, Eugen Barbu şi Corneliu Vadim Tudor despre articolul lui Dorin Tudoran difuzat pe postul de radio "Europa liberă" s-a desprins concluzia că în redactarea articolului Dorin Tudoran a fost ajutat de cineva, deoarece tonul nu este cel care îl caracterizează pe Tudoran. După fiecare frază cu un conţinut duşmănos mai urmează alta „de acoperire” a unui „om aşezat”, mizând pe câştigarea simpatiei celor care au ascultat emisiunea respectivă.

De altfel, Vadim Tudor a mai lansat aceste acuzaţii la adresa lui Ion Cristoiu şi într-o conferinţă de presă a PRM, la începutul lunii octombrie.

"În dosarul «Artă şi Cultură», de la CNSAS, am găsit cel puţin două documente din care reiese, fără dubiu, că numitul Ion Cristoiu m-a turnat la Securitate. În mod concret, el figurează acolo drept «sursa Coroiu», şef la Suplimentul Literar Artistic al «Scînteii Tineretului», care îi informa pe ofiţerii de Securitate tot ceea ce discutase cu mine, în biroul lui. Solicit, public, să fie dezvăluită identitatea «Sursei Coroiu»", spunea atunci Vadim Tudor.

Liderul PRM a susţinut, în respectiva conferinţă de presă, că, pentru el, lucrurile sunt clare, pentru că discuţiile relatate de "sursa Coroiu" avuseseră loc "tete-a-tete" între Vadim Tudor şi Cristoiu.

"Repet, pentru mine, care am fost protagonist al acelor evenimente, lucrurile sunt foarte clare, fiindcă unele discuţii avuseseră loc tete-a-tete, doar între mine şi Cristoiu, aşa că trebuie să fie cineva idiot sau profund necinstit să pretindă că acel Coroiu ar fi o altă persoană decât Cristoiu", argumenta liderul PRM în conferinţa de presă.

Jurnalistul Ion Cristoiu nu a putut fi contactat pentru a comenta acuzaţiile lui Corneliu Vadim Tudor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici