Cadourile neinspirate sunt benefice

Cadourile neinspirate, deşi pot să nu fie pe placul persoanelor care le primesc, sunt benefice pentru oameni deoarece îi ajută să se apropie mai mult unii de ceilalţi, potrivit www.reuters.com.

115 afișări
Imaginea articolului Cadourile neinspirate sunt benefice

Cadourile neinspirate sunt benefice (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Amazon.com a pus la punct un sistem pentru interpretarea semnificaţiilor cadourilor. Aplicaţia îţi arată că întotdeauna vei primi ceea ce îţi doreşti, chiar dacă cel care îţi dă cadoul vrea să fie ceva diferit. Din păcate, programul te poate pune să porţi o cravată nepotrivită la petrecerea de la firmă.

Atunci când vă gândiţi la lista de cadouri pentru Crăciun, tineţi cont de faptul că cel mai important cadou este timpul şi atenţia.

Pe de altă parte, un sistem care verifică darurile şi le dă calificative transformă totul în ceva steril şi va ajunge în timp să dezumanizeze oamenii. Astfel, trebuie să ţineţi cont că viaţa este construită pe relaţii, iar relaţiile bune duc la afaceri profitabile.

În plus, tot timpul se pot produce gafe sau situaţii comice neintenţionate. Orice acţiune are o reacţie opusă pe măsură, ceea ce înseamnă că dacă primeşti un cadou, care pare ridicol, trebuie să răspunzi provocării de a-l face pe cel care îl dăruieşte să se simtă apreciat, fără să fii ipocrit.

Pentru a avea totuşi succes în arta de a oferi cadouri, trebuie să ţinem cont de zece lucruri:

1. De ce îl ofer?
2. Este sincer?
3. Aştept ceva în schimb?
4. Este pe gustul celui care îl primeşte?
5. Este prea extravagant?
6. Este politicos?
7. Este potrivit?
8. Pot să-l ofer în persoană?
9. Este ambalat frumos?
10. Mă face să mă simt bine?

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici