Câinele din filmul "Hugo", nominalizat la Golden Collar Award

În timp ce Hollywood-ul pare a avea ochi doar pentru Uggie, starul patruped din filmul francez "The Artist", regizorul Martin Scorsese a ieşit la rampă pentru a-l promova pe dobermanul din filmul său "Hugo", obţinând in extremis pentru acesta o nominalizare la Golden Collar Awards.

234 afișări
Imaginea articolului Câinele din filmul "Hugo", nominalizat la Golden Collar Award

Câinele din filmul "Hugo", nominalizat la Golden Collar Award

Uggie, un câine din rasa Jack Russell, a fost selecţionat de două ori la Golden Collar Awards, gală dedicată câinilor din cinematografia mondială, pentru evoluţiile sale din filmele "Apă pentru elefanţi/ Waters for Elephants" (cu Reese Witherspoon şi Robert Pattinson) şi din "The Artist", filmul francez care este considerat unul dintre marii favoriţi în cursa pentru premiile Oscar.

Celelalte patrupede aflate în competiţie pentru a obţine o statuetă în formă de os sunt Cosmo ("Beginners"), Denver ("50/50") şi Hummer ("Young Adult").

Într-o scrisoare deschisă, publicată weekendul trecut în Los Angeles Times, Martin Scorsese s-a declarat emoţionat - pe un ton vădit umoristic - de absenţa lui Blackie, dobermanul din filmul său "Hugo", de pe lista câinilor nominalizaţi.

Organizatorul ceremoniei, revista Dog News Daily, a promis însă luni să îl adauge pe Blackie pe listă, dacă cel puţin 500 de persoane vor da "Like" profilului său de pe Facebook.

Un adevărat "potop" de mesaje prin care se solicita nominalizarea lui Blackie a apărut pe pagina sa de Facebook, de care organizatorii galei au luat act în cursul zilei de marţi.

"Datorită numeroaselor dovezi de iubire şi sprijin venite din toate cele patru colţuri ale lumii, din partea fanilor lui Martin Scorsese, ai filmului său şi ai starului canin Blackie, petiţia şi-a atins scopul", a declarat Alan Siskind, directorul site-ului publicaţiei Dog News Daily. "Numele lui Blackie a fost adăugat pe lista nominalizaţilor", a adăugat Siskind.

În scrisoarea lui deschisă, Martin Scorsese denunţa cu mult umor "prejudecăţile înrădăcinate" contra dobermanilor.

"Terrieri Jack Russell au fost crescuţi în secolul al XIX-lea pentru vânătorile de vulpi, de un englez, reverendul John Russell. Dobermanii au fost crescuţi de un perceptor care se temea să nu fie bătut de contribuabili. Trebuie oare să condamnăm doar pentru acest lucru o rasă întreagă?", afirma regizorul american.

La gala Golden Collar Awards, care va avea loc pe 13 februarie, la Los Angeles, vor fi acordate premii şi la categoriile "cel mai bun câine dintr-un film străin" şi "cel mai bun câine dintr-un serial de televiziune".

Uggie, un terrier Jack Russell, a fost salvat şi adoptat de un dresor după ce a fost abandonat de primii săi doi stăpâni pentru că era prea sălbatic. El a câştigat deja o menţiune specială la premiile Lumiere 2012, dar şi premiul Palme Dog la Festivalul de Film de la Cannes din 2011.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici