Câinii poliţişti din Paris vor fi echipaţi cu şosete

Câinii poliţişti din capitala franceză vor fi echipaţi cu şosete "cu talpă de cauciuc impenetrabilă" pentru a le proteja labele sau pentru a "păstra intactă scena crimei", a declarat miercuri prefectura de poliţie din Paris, într-o notă informativă.

34 afișări
Imaginea articolului Câinii poliţişti din Paris vor fi echipaţi cu şosete

Câinii poliţişti din Paris vor fi echipaţi cu şosete (Imagine: www.lepoint.fr)

Prefectura a precizat că şosetele au fost realizate de serviciile tehnice pentru câinii din unitatea canină a poliţiei urbane din proximitate.

"De acum înainte, câinii vor putea fi trimişi în toate operaţiunile de intervenţie fără să existe preocupări legate de labele animelelor, adeseori puse la grea încercare pe solul accidentat în urma unui atentat sau a unei alunecări de teren" sau pe teren impracticabil, în unele operaţiuni antidrog, potrivit notei informative.

Acestea permit, de asemenea, "păstrarea intactă a scenei crimei", adaugă documentul, precizând că prefectura "semnează astfel prima colecţie de şosete canine funcţionale".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici